Dames 1 wint in Katwijk

Door Marcelis Boereboom –¬†Winnen in Katwijk. Het is niet veel ploegen gegeven, en de dames van NieMo al helemaal niet. En daarom smaakte de overwinning met 2-6 extra zoet.

Opvallend was dat beide ploegen elk 2 periodes naar zich toe trokken, maar omdat NieMo dat overtuigender deed, klommen zij met de overwinning uit het bad. Verdedigend speelde NieMo uitermate sterk. Zij deden dat zo goed dat de goed leidende scheidsrechters aan NieMo geen enkele tijdelijke uitsluiting hoefden toe te kennen. Vooral de ervaren Maritza Hoes lag uitstekend. Ook Rowan Bodewes viel op. Bovendien kon coach Bert van Weelde met genoegen vaststellen dat zijn jonge speelsters Emma van Weelde, Fabienne van Leeuwen en Loes van Klaveren goed mee konden komen.

De basis voor deze overwinning werd gelegd in de eerste periode. NieMo vloog er vol in en overrompelde Katwijk volledig. Maritza onderschepte als eerste een aanval van Katwijk en zwom alleen op het doel. Zij leek te worden ingehaald maar juist op tijd draaide zij zich om haar as om achterwaards in te schieten. Het mooiste doelpunt van de middag. Kort daarop deed Denise Boereboom twee keer precies hetzelfde. Ook zij onderschepte een aanval en zwom zo naar het vijandelijke doel waardoor na enkele minuten al 0-3 op het bord prijkte. Uit een aanval waarbij de bal snel werd rondgespeeld kon Remi Verhoogh aan de linkerkant doorkomen en zij rondde die kans met een hard schot af. Tussendoor had Chantal van Harskamp de enige Katwijkse mogelijkheid verijdeld. Dat NieMo de tweede periode verloor hadden de dames aan zichzelf te wijten. Er waren de nodige kansen maar daar werd slordig mee omgesprongen. De derde periode was weer voor NieMo. Denise scoorde twee keer. Eerst nadat zij door Loes van Klaveren vrij voor het voel was gelegd. Daarna met een schot vanaf de midvoor. De vierde periode was een kopie van de tweede. Wederom ging NieMo slordig om met de mogelijkheden. Een overwinning derhalve die met iets meer precisie veel hoger had kunnen en moeten uitvallen.

Katwijk 3 – Dames 1: 2-6 (0-4, 1-0, 0-2, 1-0)
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom (4), Maritza Hoes (1), Remi Verhoogh (1)

Comments are closed.

Post Navigation