Dames 1 loopt drie punten uit

Door Marcelis Boereboom –┬áDames 1 heeft haar koppositie versterkt. Zelf wonnen de dames vrij eenvoudig met 12-2 van GZC Donk. En het zag de concurrenten Aquadraat en Rotterdam tegen elkaar gelijk spelen. NieMo voert nu de ranglijst aan met 19 punten, gevolgd door ZVL, Aquadraat en Rotterdam met ieder 16 punten. Het kampioenschap zal dus door deze ploegen worden betwist.

NieMo moest zich aan het begin van de wedstrijd even goed in de ogen wrijven. Er lagen inderdaad maar 6 tegenstanders in het water. Het waren de Goudsen niet gelukt met een volledig team naar Nieuwerkerk af te reizen. Dat betekende dat NieMo een wedstrijd lang met een man-meer-situatie speelde. Ook in deze wedstrijd kon NieMo niet compleet aantreden. Loes van Klaveren, Fabienne van Leeuwen en Denise Boereboom waren afwezig. Birgitte van Leeuwen van Dames 2 versterkte het team.
Al snel werd duidelijk dat het een ongelijke strijd zou worden. Ludmilla Wolters nam de eerste doelpunten voor haar rekening met een verdekt schot en daarna met een doelpunt uit een dubbele man meer. Vervolgens was het Rowan Bodewes die in de laatste seconde van de eerste periode de derde treffer scoorde. In de tweede periode speelde NieMo slordig. Er werden de nodige kansen gemist. Via opnieuw Rowan Bodewes en Birgitte van Leeuwen liep NieMo halverwege uit naar 5-0. In de derde periode was NieMo twee keer niet helemaal scherp, waardoor GZC Donk kon tegenscoren. Daar stonden echter vier treffers van NieMo tegenover. Maritza Hoes scoorde twee keer met evenzovele goede schoten, Ludmilla scoorde van midvoor en Brigitte vanaf de zijkant. In de laatste periode liep NieMo verder uit. Rowan kon vrij doorkomen, Maike Meeuwisse schoot vanaf de zijkant binnen en de laatste treffer was een schot van Liza Neleman. Al met al een ruime overwinning, waarbij wellicht met iets meer precisie nog meer aan het doelsado gewerkt had kunnen worden.

Dames 1 – GZC Donk 4: 12-2 (3-0, 2-0, 4-2, 3-0)
Doelpunten NieMo : Ludmilla Wolters (3), Rowan Bodewes (3), Birgitte van Leeuwen (2), Maritza Hoes (2), Maike Meeuwisse (1), Liza Neleman (1)

Comments are closed.

Post Navigation