Afscheid NieMo-voorzitter Ed Lugthart

NieMo: Harmonieus met resultaat!

Wat vliegt de tijd. In  2008 gingen we van start als nieuwe startgemeenschap NieMo van Vliet. Eerder dat jaar hadden de waterpolocommissies van Orka’97 en Van Vliet-Barracuda een traject in gang gezet om samen die startcommissie op te zetten. Na veel praten, duwen en trekken overtuigden zij eerst de besturen en daarna ook de leden dat het voor het behoud van het waterpolo in onze gemeente noodzakelijk was om als één afdeling door te gaan. NieMo was geboren. Zoals dat in de reglementen werd voorgeschreven werd er een commissie startgemeenschap ingesteld en mij werd gevraagd om daar voorzitter van te worden. En dat deed ik met volle overtuiging. Nu 7 jaar later kijk ik terug op een mooie periode waarin NieMo van Vliet als ‘waterpolovereniging’ een begrip is geworden in de regio. Een club voor iedereen, voor jong en oud, mannen en vrouwen, jongens en meisjes. Er was plaats voor prestatie en ook voor recreatie. En met een belangrijke focus op groei en kwaliteit bij onze jeugdteams.

Ik begon als voorzitter met een duidelijke missie. Met de startgemeenschap NieMo van Vliet moest het waterpolo in de gemeente Zuidplas naar de toekomst toe worden zeker gesteld. Daar is het beleid de afgelopen jaren op gebaseerd geweest. En dat is gelukt, NieMo staat als een huis. Het zijn vooral al die vrijwilligers van NieMo van Vliet die dit mogelijk hebben gemaakt. Daar wil ik commissieleden, trainers, coaches, scheidsrechters, juryleden en al die andere vrijwilligers hartelijk voor bedanken. Ik wil ook de bijdrage van de sponsors de afgelopen jaren graag prijzen. Zij hebben gezien hoeveel potentie er zit in onze startgemeenschap en hebben dat beloond met een financiële bijdrage. Bijdrages die we vooral goed konden investeren in onze toekomst, in de jeugd.

Er is de afgelopen jaren veel bereikt, zowel sportief als organisatorisch. Er ontbreekt in mijn ogen echter nog één ding. Ik heb de stellige overtuiging dat één sterke zwemvereniging in de gemeente Zuidplas noodzakelijk is om de zwemsport ook naar de verdere toekomst toe overeind te houden. Zover zijn we helaas niet gekomen, maar met de startgemeenschap NieMo van Vliet hebben we laten zien dat de waterpoloafdelingen van Orka’97 en Barracuda van Vliet als één ‘vereniging’ in harmonie functioneert. Het kan dus!  Ik ben er dan ook van overtuigd dat ook deze laatste belangrijke stap nog gezet zal gaan worden. Goed voorbeeld doet tenslotte goed volgen……!

Ed Lugthart

 

Reactie Commissie Startgemeenschap:

Ed, namens alle leden en vrijwilligers wil ik je van harte bedanken voor je jarenlange inzet. Je deed al een paar seizoenen een poging om te stoppen, maar steeds raakte je weer gemotiveerd om door te gaan. En ook ik deed mijn best om je binnenboord te houden. Ondanks de drukte op je werk, baanwisseling, de nodige crisismomentjes en zorgen voor je gezin, was je er altijd als we je nodig hadden. Je kon, als het nodig was, snel en direct handelen. Maar ook tot laat in de avond/nacht brainstormen over lastige situaties is echt jouw ding. Het moge ook duidelijk zijn dat er een sterke vrouw achter je staat, Simone, die er waarschijnlijk meermaals van baalde dat je weer een vergadering had. Ik wens jullie nu wat meer vrije avonden samen toe.

Gelukkig hoeven we alleen afscheid van je te nemen als voorzitter. Je nieuwe uitdaging wacht: de rol van trainer bij de E Jeugd. Daar wensen we je veel plezier bij. En mochten we nog eens wat informatie of hulp nodig hebben bij een “verregaande samenwerking”, we weten je te vinden 😉

Nogmaals, bedankt voor je voorzitterschap!

 

Het vertrek van Ed als voorzitter van NieMo was ons al enige tijd bekend, daarom hebben we al kunnen zoeken naar een vervanger. We hopen hier aan het begin van het seizoen meer duidelijkheid over te kunnen geven. Mark Hensen (penningmeester) en ondergetekende blijven lid.

Namens de Commissie Startgemeenschap,

Kevin Neleman
Secretaris

Comments are closed.

Post Navigation