Startgemeenschap

Barracuda en ORKA’97 samen sterker

Op 1 juli 2008 is de waterpolostartgemeenschap WSG NieMo officieel van start gegaan. ZPV Barracuda uit Nieuwerkerk aan den IJssel en ORKA’97 uit Moordrecht speelden al jaren als zelfstandige clubs in verschillende competities, maar hebben met ingang van het seizoen 2008/2009 besloten samen verder te gaan.

De waterpoloafdelingen van beide verenigingen willen met de vorming van de startcombinatie het waterpolo in het Zuidplasgebied een stimulans geven. Vanaf 1 juli 2008 wordt er gezamenlijk getraind en competitie gespeeld. Dat gebeurt in zwembad Het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel en zwembad De Zuidplas in Moordrecht.

Door de vorming van de startgemeenschap kan iedere speler of speelster op zijn of haar (leeftijds)niveau acteren. Daarnaast wil WSG NieMo-Van Vliet het opleidingsniveau verbeteren.

Speerpunt van de startgemeenschap is de jeugdopleiding, want de jeugd heeft de toekomst. WSG NieMo werkt vanaf het nieuwe seizoen 2008 met het Meerjaren Opleidingsplan Waterpolo (MOW) van de KNZB. Het MOW is opgebouwd uit vijf verschillende fases. Per fase is inzichtelijk gemaakt aan welke vaardigheden een waterpolospeler moet voldoen.

WSG NieMo heeft zich ook ten doel gesteld het aantal waterpololeden van de startgemeenschap te laten groeien. Om dat te bereiken zullen de komende jaren allerlei initiatieven worden ontplooid. Een grote aanwas is nodig om een gezonde toekomst te waarborgen.