B Jongens pakken verdiende eerste winstpunten

Verslag geschreven door Hans Bos en Fred Voordendag.

Zaterdag 4 oktober stond de  eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Na twee  verloren uitwedstrijden moest een  sterk verjongd team – Rens, Jules, Jarno en Dominic zijn vanuit de D Jeugd  overgekomen – het opnemen tegen SCOM/De Zeehond B1 uit Hoogvliet.

Vanwege afwezigheid van hoofdcoach Remon had assistent-coach Orlando de verantwoordelijkheid. Geassisteerd door technisch directeur Fred en teambegeleider Hans begon ons team met Jules op het doel. Een spannend begin, met over en weer kansen, was het Iwan die vanuit de achterhoede de bal veroverde en direct naar het doel van de tegenstander zwom. De keeper van SCOM/De zeehond had geen schijn van kans.  1-0. Hoewel wij in die fase sterker dan de tegenstanders waren maakte de tegenstander in het eerste part toch nog 1-1.

In het 2e part kwam de tegenstander sterk terug. Na diverse goede reddingen van Jules kwamen wij  met 1-2 achter. Gelukkig bleken de jongen over voldoende veerkracht te beschikken. Damian had voor de wedstrijd te horen gekregen dat hij wat brutaler moest gaan spelen. En dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Rens gaf de bal aan de vrij liggende Damian die de bal in de rechterkruising knalde. 2-2.

In de 3e part kwamen wij weer achter maar al snel zorgde Jarno, die de bal van Dominic ontving, voor de 3-3. Jarno heeft in alle wedstrijden gescoord en ontplooit zich als topscorer van het team. Beide teams waren aan elkaar gewaagd waardoor het duel erg spannend werd.

Coach Orlando koos in het laatste part  voor zoveel mogelijk zekerheid. Deze wedstrijd mochten wij immers niet verliezen. De achterhoede werd met Roel en Joshua  goed dicht gezet en om meer lengte in het doel te krijgen loste Sean de goed keepende Jules af. Sean had overigens al 2 p’tjes gehad en kon zich als speler niets meer veroorloven.

De tactiek van Orlando pakte goed uit. Uit een voorzet van Dominic maakte Joshua 3-4 en Patrick zorgde voor de 3-5. Of was het andersom? Dat kan ook.

Met nog twee minuten op de klok mochten we deze voorsprong niet meer weggeven. De tegenstander probeerde het nog wel maar konden daar niets meer tegen inbrengen. De eerste overwinning was een feit. Een knappe, maar zeer zeker ook een verdiende, overwinning van een super jong B team.

Comments are closed.

Post Navigation