B Meiden spelen gelijk in Gouda

Door Hanneke Klarenberg – Eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de BM meisjes begint gelijk goed: uit tegen Donk. Iedereen was daarom behoorlijk zenuwachtig. De afgelopen drie weken is er goed goed getraind, alleen is het nog even wennen hoe we gaan spelen, met een roulerende keeper op doel en de posities in het veld.

Het eerste partje ging gelijk op en er werd door Jennifer Heemskerk gescoord door een geweldige omhaal. Jammer genoeg kwam Donk langszij en scoorde drie keer. ,,Ik zeg maar zo, alles is even wennen,” zei coach Hanneke Klarenberg. ,,En helemaal dat je misschien ook van Donk kan winnen of gelijkspelen.”

In het tweede part kwamen de B Meiden goed terug en scoorde Mare Beeldman twee keer en Jennifer Heemskerk eenmaal. Dat ze een voorsprong hadden op de thuisploeg kwam voor de meiden als een complete verrassing. ,,Er werd door de verdediging zo goed overgenomen en vooral goed gekeken, dat er weinig onnodig balverlies werd geleden.  Daardoor kregen onze meiden steeds meer zelf vertrouwen.”

Donk scoorde in het derde partje twee keer, de stand was inmiddels 5-4 voor Donk. Gelukkig wist Fabienne van Leeuwen uit een 5-meter de gelijkmaker te scoren. In het vierde partje waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Dat bleek ook wel, want er werd in dit partje niet gescoord.

Voor een eerste wedstrijd waren de coaches super trots op de B Meiden en voorzien een geweldig maar vooral gezellig seizoen!

GZC DONK – NieMo BM 5-5
Doelpunten: Jennifer Heemskerk 2x, Mare Beeldman 2x, Fabienne van Leeuwen 1x

Comments are closed.

Post Navigation