Broedertwist bij NieMo 1-De Gouwe 2


Michel Verkade versus Remon Verkade


879edaabd710b57908a08e879154ae42Heren 1 hervat zondag de competitie met de thuiswedstrijd tegen De Gouwe 2 uit Waddinxveen. 50ac192019a6fb9fc0a0bf2b69b9ffb6Saillant detail: bij de Waddinxveense club ligt Remon Verkade in het water. Hij stuit om 15.40 uur in het Nieuwerkerkse Polderbad op zijn oudere broer Michel, de betrouwbare sluitpost van heren 1.

 

Ha Remon, heb je er zin in?
Remon: ‘’Jazeker, ik kijk al een tijdje naar deze wedstrijd uit. Ik moet ook zeggen dat het de afgelopen weken steeds meer is gaan leven bij ons thuis. Michel woont weliswaar niet meer thuis, maar ik zie hem natuurlijk nog regelmatig. We maken elkaar wel een beetje gek. Ik wil graag scoren tegen hem, hij wil koste wat het kost voorkomen dat ik scoor. Dat wordt een leuke strijd.’’ 

Jullie zijn de competitie goed begonnen, maar verloren de laatste wedstrijd tegen SCOM. Hoe kwam dat?
‘’We hebben de eerste drie wedstrijden zeven punten gehaald. Dat was goed. Tegen SCOM hadden we onze dag echter niet. Uit, op de eerste speeldag, wonnen we daar met 12-7. Helaas was het thuis een stuk minder. Aanvallend konden we geen vuist maken. Ik ga er vanuit dat die nederlaag een incident was.’’

Hoe schat je NieMo in?
‘’Ik ga er vanuit dat ze eerste worden en promoveren. Ze hebben de eerste vier wedstrijden makkelijk gewonnen. Maar successen uit het verleden zijn garanties voor goede prestaties in de toekomst. Als ze een mindere dag hebben en wij een goede dag, kunnen we voor een verrassing zorgen. NieMo heeft meer individuele kwaliteiten met Joost, Arjan, X, Maurits en René, wij hebben een sterk team zonder echte uitschieters.’’

Erik van Leeuwen is dit seizoen jouw trainer bij De Gouwe. Hoe bevalt dat?
‘’Erg goed, ik hoef nu niet meer op de fiets naar Waddinxveen… Ik word elke keer netjes opgehaald en weer thuisgebracht, haha.’’

 Je bent twee seizoenen geleden van NieMo naar De Gouwe gegaan. Wanneer keer je terug?
‘’Dat zal de tijd leren. Ik heb het goed naar mijn zin bij De Gouwe. Ik heb het gevoel dat ik veel progressie maak.’’

Comments are closed.

Post Navigation