C Jongens als enige in actie

Door Jorrit Witteman – Terwijl bijna de hele waterpolocompetitie stil ligt door de herfstvakantie werden de C Jongens van NieMo toch verwacht bij MNC Dordrecht. Als enige NieMo-team kwamen zij in actie. Voor onze jongens was het pas de tweede wedstrijd, MNC heeft er al vier gespeeld. Zij voeren daarom de ranglijst aan.

In de eerste periode leek het wel of Dordt het doelformaat verkleind had. De ene na de andere bal belandde in de handen van keeper Jules Marcus, of op de paal of op de lat. Aanvallend liep het in de beginfase niet soepel bij de NieMo-jongens. Ze konden nauwelijks loskomen van de thuisspelers en zich aanspeelbaar maken, waardoor de bal steeds snel weer in handen van MNC kwam. Doordat er toch één bal tegen de binnenkant van het net kwam, werd de stand op 1-0 gezet.

MNC kon de voorsprong in de tweede periode al snel verdubbelen (2-0). Vlak hierna werd Jarno Kammerman bij zijn arm gepakt op het moment dat hij naar het doel zwom. De eerste “manmeer” was een feit.  Door een direct schot op doel – er moet na een vrije bal binnen de vijf meter namelijk eerst overgespeeld worden – werd dit terecht afgefloten. Daarna ging het hard met drie thuisgoals: 5-0.

In de rust werd door coach Jorrit Witteman nogmaals gehamerd op het vrijzwemmen bij balbezit. Gastspelers Michiel Weststeijn en Joris Kruse, beiden eerstejaars D, vielen prima in. Ze lieten zien dat ze ondanks hun jonge leeftijd prima verdedigend werk konden verrichten. Nadat de 6-0 toch valt, besloot NieMo massaal de aanval in te zetten. Jarno Kammerman verdiende iets buiten de vijf meter een vrije bal, schiet en scoort! Vlak daarna kreeg NieMo weer een overtalsituatie toebedeeld. Op de rechterflank lagen twee spelers vrij, maar onderweg werd de bal onderschept. MNC scoort vóór de laatste rustpauze nog eenmaal (7-1).

Witteman complimenteert zijn ploeg dat ten tijde van het laatste goal iedereen op de aanvallende speelhelft lag, waarvan het grootste deel binnen de vijf meter. Zo hoeft Jarno Kammerman al het aanvallende werk niet in zijn eentje te doen. Het doel van deze wedstrijd werd nu: de score onder de tien tegengoals houden.

In die doelstelling leken de jongens te slagen, tot dat halverwege de laatste periode de scoringsdrang van MNC toeneemt. Met nog een manmeer-situatie in de laatste minuut, die door de thuisploeg keurig werd uitgespeeld, werd de doelstelling niet gehaald (10-1). Desondanks zagen er veel dingen beter uit dan de eerste wedstrijd. Verdedigend lag men scherper, werden tegenstanders eerder opgevangen, waardoor afstandsschoten volgde en deze voor de NieMo-keeper makkelijker te houden waren.

Op naar 31 oktober, dan staat de volgende (uit)wedstrijd op het programma. 15:30 uur in het Sportfondsenbad Noord in Rotterdam.

MNC Dordrecht CJ 2 – NieMo CJ 10-1
Doelpunten NieMo: Jarno Kammerman

 

Comments are closed.

Post Navigation