Dames 1: knap gelijkspel bij nummer 2

Door dames 1-verslaggeefster Chantal van Harskamp

Afgelopen zaterdag speelden de waterpolosters van WSG NieMo-Van Vliet 1 de uitwedstrijd tegen de huidige nummer twee van hun competitie, D’elft 1. De dames hebben tot aan de derde periode voor gestaan, maar hebben hun winst helaas in de laatste periode moeten weggeven voor een gelijk spel. Eindstand: 5-5.

In de eerste periode werd al snel duidelijk dat het een fysieke wedstrijd ging worden. De wedstrijd begon vrij snel met een u20 voor Simone Arbman. Ondank dat de dames van D’elft in deze periode hun eerste doelpunt scoorde, sloot Maritza Hoes de periode af met een prachtig afstandsschot. Hiermee eindigde de eerste periode in een gelijke stand van 1-1.

In de tweede periode nam de topscoorder, Liza Neleman, al snel afstand van D’elft door tijdens de eerste aanval van NieMo gelijk te scoren. De dames lopen in deze periode uit tot een stand van 2-4 door doelpunten van Remi Verhoogh en Maritza Hoes. In deze periode werd ook steeds meer duidelijk dat D’elft er een fysieke wedstrijd van ging maken. Zo werd Simone Arbman twee keer boven water getrapt en werd Paula Rompes langdurig onder water gehouden. Tijdens de derde periode gingen de doelpunten gelijk op, waardoor de dames de rust in gingen met 4-5 op het scorebord.

De vierde periode werd vooral gekenmerkt door drie keer een u20 in het nadeel van NieMo. De dames van D’elft hebben hier maar één keer gebruik van gemaakt. De dames van NieMo kwamen niet meer tot scoren. De eindstand van de wedstrijd 5-5.

De dames van D’elft waren duidelijk nog gefrustreerd dat ze niet langs de verdediging van de dames van NieMo zijn gekomen. Na de wedstrijd werd een teamlid van NieMo, Corinna Orbahn, nog aan haar tas getrokken toen ze haar spullen wilde pakken om te gaan douchen.

Doelpunten NieMo: Maritz Hoes (2x), Liza Neleman (2x), Remi Verhoogh.

Comments are closed.

Post Navigation