Dames 1 maatje te klein voor sterk BZ&PC

Het bekeravontuur van Dames 1 is al voorbij voordat het echt begonnen was. In Bodegraven ging de ploeg van gelegenheidscoach Fred Bodewes in de eerste ronde met 15-1 over de knie bij eersteklasser BZ&PC.

Dames 1 kende een uitstekend eerste competitiehelft, die werd afgesloten op de derde plaats, maar in de beker had het pech dat het voor de eerste ronde werd gekoppeld aan het sterke BZ&PC. De Bodegraafse formatie speelt in de eerste klasse, een klasse hoger dan Dames 1, en is daar één van de titelkandidaten. Het verschil in niveau was al meteen vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. Na de eerste periode keek Dames 1 al tegen een 4-0 achterstand aan. “Deze tegenstander was simpelweg een maatje te groot”, was coach Fred Bodewes realistisch. “Ze verdedigden zwaar en kwamen er razendsnel uit. Daar hadden we geen antwoord op.”

José Bak, die ook het einde niet haalde door drie persoonlijke fouten, maakte in de tweede periode de enige treffer namens dames 1, dat in het derde en vierde bedrijf wel regelmatig de paal en lat raakte. Lichtpuntje in zwembad De Kuil in Bodegraven was de rentree van Rowan Bodewes, die lang herstelde van een handoperatie.

Comments are closed.

Post Navigation