Dames 1 ontsnapt ternauwernood

Door Marcelis Boereboom –┬áDe dames van NieMo zijn zondagavond in Gouda ternauwernood aan puntverlies ontsnapt. Halverwege de laatste periode stond nog steeds een gelijke stand op het bord en leek NieMo te berusten in puntverlies. Totdat Denise Boereboom zo maar een aanval van GZC Donk kon onderscheppen en alleen op het doel kon zwemmen.

Het bleek de winnende treffer te zijn.
NieMo speelde de slechtste wedstrijd van het seizoen. Was het onderschatting, of was NieMo onder de indruk van het gloednieuwe bad in Gouda waar NieMo speelde in het grote bad waar ook interlands worden afgewerkt. Hoe dan ook, het lukte NieMo maar niet afstand te nemen van de middenmoter, waar thuis nog ruimschoots van was gewonnen.

Verdedigend was NieMo geen schim van het team dat het minst is gepasseerd. Aanvallend ging er ook het nodige mis en bovendien had NieMo pech dat hun aanvallen wel heel snel werden afgefloten.

GZC Donk kwam in de eerste periode op voorsprong via een bekeken lobje. NieMo kwam gelijk door een achterwaarts schot van Denise Boereboom waarna Donk wederom met een lobje scoorde. Dat deed Liza Neleman vervolgens ook, waarna NieMo via een snel uitgevoerde tegenaanval via Liza en Denise voor het eerst op voorsprong kwam. Daarna volgden drie vrijwel identieke periodes waarbij GZC Donk steeds op gelijke hoogte kwam waarna NieMo weer een doelpunt maakte. In de tweede periode via een snelle uitbraak van Paula Rompkes op Denise en Liza. In de derde periode door een schot van Ludmilla Wolters bij een man meer situatie en in de laatste periode door de uitbraak van Denise. Een mooie verdedigende actie van Ludmilla betekende de overwinning. Een halve minuut voor tijd kwam zij voor haar aanvaller, speelde heel goed op Liza die naar het doel kon gaan. Maar in plaats daarvan zwom ze naar de hoek van het grote bad om zeker te weten dat GZC Donk niet meer aan de bal zou komen. En daarmee was de overwinning een feit.

Volgende week komt Kempvis naar het Polderbad, en dan zal NieMo uit een ander vaatje moeten tappen.

GZC Donk 4- NieMo: 5-6 (2-3,1-1,1-1,1-1)
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom (3), Liza Neleman (2), Ludmilla Wolters (1)

Comments are closed.

Post Navigation