Dames 1 sluit seizoen winnend af

Door Marcelis Boereboom –┬áMet het kampioenschap nog in het achterhoofd traden de dames van NieMo voor de laatste wedstrijd zaterdagavond in Waddinxveen aan tegen het al gedegradeerde De Gouwe. Een duidelijke wedstrijd voor de alom bekende baard van de keizer. Slechts 4-9 werd het.

NieMo miste deze wedstrijd Maritza Hoes en Fabienne van Leeuwen, zodat NieMo slechts twee wissels op de bank had zitten. Dat de wedstrijd echt nergens meer over ging was vooral aan NieMo te merken. Er werd aanvankelijk slordig gespeeld, en in de afwerking raakte NieMo maar liefst vier keer het houtwerk. Omdat De Gouwe de enige goede kans wel maakte, stond NieMo na de eerste periode zomaar achter.

In de tweede periode kwam De Gouwe zelfs op twee doelpunten bij een man-meer. NieMo deed wat terug doordat doelvrouw Chantal van Harskamp Ludmilla Wolters vrij voor het andere doel legde. De Gouwe slaagde er echter weer in om de marge op twee doelpunten te brengen. Dat was voor NieMo het teken de wedstrijd serieus aan te pakken. Het tempo ging omhoog en Denise Boereboom scoorde met een achterwaarts schot en uit een snelle tegenaanval.

In de derde periode sloeg NieMo met vier doelpunten het beslissende gat. Liza Neleman schoot uit het niets een bal zo maar de kruising in, Ludmilla scoorde met een boogbal en Denise lag geheel vrij bij een man-meer en daarna scoorde ze wederom met een achterwaarts schot. In de laatste periode deed De Gouwe nog iets terug waarna NieMo via Denise verder uitliep. Vlak voor tijd scoorde Denise de laatste, haar 80e en voor NieMo de 193e treffer van het seizoen. Na afloop bouwde NieMo nog een klein feestje. Met champagne en medailles.

Z&PC De Gouwe 3 – Dames 1: 4-9 (1-0,2-3,0-4,1-2)
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom (6), Ludmilla Wolters (2), Liza Neleman (1)

Comments are closed.

Post Navigation