Dames 1 staat spannende weken te wachten

Door Marcelis Boereboom – Dames 1 heeft de koppositie kunnen behouden. Zaterdagavond werd in het Polderbad gewonnen van Katwijk 3. NieMo trok met 7-3 aan het langste eind.

Katwijk is degradatie-kandidaat en dus lag een ruime overwinning in de lijn van de verwachting. Dat gebeurde echter niet. Enerzijds omdat de Katwijkse reserves zich leken te hebben versterkt met enkele talentvolle jeugdspelers, anderzijds omdat diverse NieMo speelsters het presteerden om gezamenlijk maar liefst achtmaal in, vrijwel, vrij liggende posities op het houtwerk te schieten.
De opening was voor NieMo. Chantal van Harskamp kon met een snelle spelhervatting Liza Neleman vinden die de vrijliggende Denise Boereboom vond. Die raakte de lat maar kon uit de rebound wel scoren. Via een strak afstandsschot kwam Katwijk langszij, waarna Liza weer Denise vond voor de voorsprong. Weer trok Katwijk met een afstandsschot de stand gelijk. NieMo kwam voor de derde keer op voorsprong. Liza onderschepte een Katwijkse aanval en kon alleen naar het vijandelijke doel zwemmen. In de tweede en derde periode verdedigde NieMo weer als vanouds. Katwijk slaagde er nauwelijks in om het Chantal erg moeilijk te maken. NieMo scoorde in beide periodes slechts een keer. Denise uit een goed uitgespeelde man meer situatie, en Liza schoot in een leeg doel nadat ze zomaar na een redding door de doelvrouw van Katwijk door haar werd aangespeeld. In de laatste periode liep NieMo verder uit. Liza tikte hoog boven de verdediging de bal in het doel op aangeven van Paula Rompes. Emma van Weelde zwom op en werd maar niet aangevallen. Ze besloot in te schieten, en dat bleek een verstandige keuze. Het laatste woord was aan Katwijk. Een zeldzaam misverstand in de NieMo verdediging leidde het doelpunt in.

Voor NieMo breken nu drie spannende weken aan. Volgende week moet NieMo de altijd lastige uitwedstrijd tegen Scom spelen. Dan komt de nummer 2, ZVL, naar Nieuwerkerk en gaat NieMo in de week daarop naar de nummer 3, Rotterdam. Omdat net als ZVL en Rotterdam ook Aquadraat dit weekend won, blijft de voorsprong van NieMo op de drie achtervolgers slechts een schamel puntje.

Dames 1 – Katwijk 3: 7-3 (3-2, 1-0, 1-0, 2-1)
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom en Liza Neleman (beiden 3), Emma van Weelde (1)

Comments are closed.

Post Navigation