Dames 1 start overtuigend

Door Marcelis Boereboom – Het vernieuwde Dames 1 van WSG NieMo-Van Vliet is de competitie overtuigend begonnen door een ruime overwinning te boeken op MNC Dordrecht 4. In het Polderbad wonnen de dames met 9-2.

In de eerste periode nam NieMo gelijk het initiatief. Doelpunten bleven aanvankelijk echter uit omdat de kansen niet werden benut. Tegen het einde van die periode scoorde NieMo wel. Eerst was het Denise Boereboom die een man-meer-situatie uitbuitte. Vervolgens schoot Ludmilla Wolters de bal van afstand in de kruising. Daarmee gaf Ludmilla glans aan haar rentree na lange afwezigheid. Meteen deed MNC wat terug door uit een 5 meterworp de aansluitingstreffer te scoren. In de tweede periode kwam MNC zowaar langszij toe zij een man meer keurig uitspeelden. MNC dacht zelfs op voorsprong te komen maar dat werd door Chantal van Harskamp met een mooie reflex voorkomen. Vervolgens nam NieMo afstand. Denise kon scoren nadat Maaike Meeuwisse een aanval van MNC had onderschept, en Liza Neleman een vrije bal in keer in het doel schoot.

Vanaf de derde periode speelde NieMo een gewonnen wedstrijd. Er werd uitstekend verdedigd en dat dwong MNC om veel van afstand te schieten. Alle ballen verdwenen naast het doel of waren door Chantal uit de lucht te plukken. Aan de andere kant maakte NieMo de kansen goed af. Liza speelde zichzelf van midvoor vrij en benutte de kans die ze daarmee voor zichzelf had gecreëerd. Denise onderschepte een bal en kon zo naar het vijandelijke doel opstomen. In de laatste periode nam NieMo verder afstand. Denise scoorde nadat ze door Liza vrij voor de keeper was gezet om vervolgens vanaf midvoor er nog een goal bij te maken. Het slotakkoord was voor ludmilla met haar tweede bal van afstand, die ook nu weer in de kruising vloog.

NieMo 1- MNC Dordrecht 4: 9-2 (2-1, 2-1, 2-0, 3-0)
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom (5), Liza Neleman (2) en Ludmilla Wolters ( 2)

Comments are closed.

Post Navigation