Dames 1 verdedigt met verve

Door Marcelis Boereboom – Dames 1 heeft zaterdagavond in het Polderbad met verve hun koppositie verdedigd. Het was “letterlijk” met verve, omdat NieMo zeker verdedigend de beste wedstrijd van het seizoen speelde. Tegen nummer twee, ZVL, werden slechts drie tegendoelpunten geïncasseerd, en dat kan zondermeer als een topprestatie worden gekwalificeerd.

Bij NieMo was alleen Ludmilla Wolters afwezig. Zij werd vervangen door Brigit van Leeuwen van Damds 2. Coach Bert van Weelde liet naast zijn doelvrouw Chantal van Harskamp alleen Denise Boereboom de hele wedstrijd in het water liggen, en wisselde alle andere spelers door. Daardoor kregen sommige speelsters wellicht minder speeltijd dan doorgaans, maar daar stond tegenover dat NieMo gedurende de hele wedstrijd ongelooflijk veel energie in de wedstrijd kon steken. Geen enkele speelster verzaakte de verdedigende taken. Bovendien deed NieMo dat zo goed dat slechts vier tijdelijke uitsluitingen waren te noteren. Zonder een speelster tekort te willen doen speelden Maike Meeuwisse, Maritza Hoes, Liza Neleman, Paula Rompes en Birgit van Leeuwen verdedigend wel erg sterk. Bovendien liet Chantal weer zien een betrouwbare sluitpost te zijn. Ook aanvallend speelde NieMo niet verkeerd. ZVL moest geregeld aan de noodrem trekken waardoor NieMo maar liefst tien keer in overtal lag. Enig punt van kritiek zou kunnen zijn dat NieMo daaruit te weinig rendement haalde. Het leidde uiteindelijk tot een 5-3 overwinning
De opening was voor ZVL. De enige dekkingsfout in de NieMo verdediging leidde het doelpunt in. Daarna stuitte Denise Boereboom op de doelvrouw, maar werd de rebound prooi voor Maike Meeuwissen. Met een achterwaarts schot van midvoor zette Denise vervolgens NieMo op voorsprong. In de tweede periode werd een dubbel overtal door NieMo goed uitgespeeld. Het was uiteindelijk Maike die geheel vrijgelaten het vonnis voltrok. Met een goede actie van midvoor scoorde ZVL de aansluitingstreffer. Het was Denise die de marge weer naar twee doelpunten tilde. Vlak voor de zoemer schoot zij een vrije bal de kruising in. In de derde periode kreeg ZVL geen enkele mogelijkheid. Via Remi Verhoogh liep NieMo verder uit. In overtal zwom zij zichzelf goed vrij. In de vierde periode speelde NieMo tactisch slim. Vertrouwend op de goede verdediging werden lange aanvallen gespeeld om ZVL zo min mogelijk aanvalstijd te gunnen. NieMo scoorde niet meer, hoewel men pech had met twee ballen op de lat. Toen ZVL anderhalve minuut voor tijd tegen scoorde raakte NieMo niet in paniek. In de wetenschap dat twee lange aanvallen ZVL nog slechts een aanval kon opleveren zocht NieMo rustig de aanval. Toen die enige aanval werd geneutraliseerd was de buit binnen. Denise Boereboom kreeg nog een goede kans, maar ze hielt vast aan de tactiek: balbezit was heilig.

De beide andere achtervolgers, Aquadraat en Rotterdam, wonnen hun wedstrijden. Rotterdam is nu de nieuwe nummer twee, op één punt van NieMo. En laat Rotterdam nu de volgende tegenstander van NieMo zijn in deze uitermate vermakelijke en spannende competitie.

Dames 1- ZVL 4: 5-3 (2-1,2-1,1-0, 0-1)
Doelpunten NieMo: Maike Meeuwissen (2), Denise Boereboom(2), Remi Verhoog (1)

Comments are closed.

Post Navigation