Dames 1 verliest in Alblasserdam

De waterpolosters van WSG NieMo-Van Vliet waren erop gebrand om hun nederlaag (1-7) vorige week tegen BZ&PC 2 dit weekend te doen vergeten met een verdiende overwinning. Tot in de derde periode hielden de Zuidplas-vrouwen daar zicht op, maar zagen daarna Wiekslag 2 voorbij komen. Eindstand: 4-7.

In de eerste periode gebeurde er weinig in het gloednieuwe bad in Ablasserdam, waar de badbreedte gelijk lijkt aan de lengte. Er werden wel schoten gelost bij beide partijen, maar weinig troffen doel. Alleen Maritza Hoes wist voor NieMo te scoren: 1-0.

In de tweede en derde periode zag inval-coach Bert van Weelde dat er over en weer doelpunten gemaakt werden. Paula Rompes, Martiza Hoes en Simone Arbman kwamen tot scoren. Na drie periodes hadden Jose Bak en Rowan Bodewes beiden twee p’tjes, waardoor ze op hun qui vive moesten zijn. Door een mooie actie op de midvoor kreeg Martiza Hoes een strafworp mee. Deze werd helaas niet benut.

Aanvallend kon NieMo geen vuist maken door de sterke thuis-midachter en kregen het verdedigend te stellen met een behendige midvoor in de slotfase. Zo liep de stand uit tot 7-4 voor de thuisploeg. Desondanks blijven de dames van NieMo gemotiveerd en kijken ze uit naar volgende week om daar punten te gaan pakken.

Doelpunten NieMo: Maritza Hoes (twee), Simone Arbman en Paula Rompes (beide één)

Comments are closed.

Post Navigation