Dames 2 kopje onder in Leiden

Door Marcelis Boereboom – Dames 2 heeft zaterdagavond tegen ZVL haar tweede nederlaag van het seizoen geleden. Daarmee verspeelde Dames 2 de koppositie aan de reserves van Wiekslag, dat beschikt over een onderling beter resultaat. ZVL had in de competitie sterk wisselende resultaten geboekt. Zaterdagavond bleek waarom.

Eredivisionist ZVL gebruikte dit reserveteam om geregeld talentvolle jeugdspelers ervaring te laten opdoen. Zaterdagavond werd NieMo geconfronteerd met een volledig jeugdteam. Dat NieMo uiteindelijk tegen deze talenten met 9-6 kopje onder ging was geen schande. Toch had er meer ingezeten. De Zuidplas-vrouwen speelden slordig en benutte de kansen onvoldoende. Ze kregen acht man-meer-situaties en twee strafworpen, en ZVL negen overtalsituaties. De Leidse talenten wisten daar beter raad mee en speelden de bal perfect en in een hoog tempo rond op zoek naar de vrije speelster. ZVL scoorde acht van de negen doelpunten uit man meer.

De wedstrijd begon nog wel goed voor NieMo. Denise Boereboom onderschepte de eerste de beste aanval van ZVL, stoomde op en liet Karin van Leeuwen de 0-1 aantekenen. ZVL draaide de zaken echter snel om en scoorde twee keer. In de tweede periode ging het mis voor NieMo. ZVL nam met drie doelpunten verder afstand en NieMo zag alleen een overtal via Denise Boereboom afgerond. Dit gat van drie doelpunten kwam NieMo niet meer te boven. In de derde periode leek het nog even spannend te worden. Ludmilla Wolters scoorde op aangeven van Denise Boereboom en Jose Bak scoorde van afstand de aansluitingstreffer. Met twee doelpunten stelde ZVL echter direct orde op zaken. In de vierde periode vielen de doelpunten om en om. Voor NieMo scoorde eerst Karin van Leeuwen uit een strafworp na een overtreding op Denise Boereboom en met een achterwaartse bal nam Denise het laatste doelpunt van de wedstrijd voor haar rekening. Karin van Leeuwen had tot slot de uitslag nog iets positiever kunnen laten zijn, maar haar (zelf verdiende) tweede strafworp eindigde snoeihard op de lat.

Het is voor NieMo te hopen dat ZVL haar talentvolle jeugd ook tegen de concurrentie inzet. Anders zou je toch van enige competitievervalsing kunnen spreken, zo daar al geen sprake van is.

ZVL 6- Dames 2 9-6 (2-1),(3-1), (2-2), (2-2)
Doelpunten: Karin van Leeuwen en Denise Boereboom (beiden 2), Ludmilla Wolters en Jose Bak (beiden 1)

Comments are closed.

Post Navigation