Dames 2 luidt 2016 winnend in

Door Marcelis Boereboom – Dames 2 heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar glansrijk gewonnen. ZPS uit Bergambacht werd met 10-2 verslagen. Dat was een uitstekende prestatie omdat ZPS eind 2015 een goede reeks had neergezet en was opgeklommen naar een tweede plaats. Er was in het Polderbad dus sprake van een echte topper. Daar zag het gedurende twee  periodes ook echt naar uit, maar in een geweldig derde kwart spurtte NieMo naar een klinkende overwinning. De basis voor deze overwinning werd gelegd door wederom uitstekend verdedigen.

NieMo vloog er in het eerste kwart meteen vol in. Na 12 seconden tekende Denise Boereboom vanaf de midvoor voor de eerste treffer. Binnen een minuut rondde Jose Bak met een lange bal in de verre bovenhoek de tweede NieMo aanval bekwaam af. Verdedigend werd geen kans weggegeven maar aanvallend stokte de productie. Man-meer-situaties eindigde tot driemaal toe met een schot op de lat, terwijl bovendien NieMo pech had dat twee doelpunten niet toegekend werden.

Het tweede kwart was niet best. Aanvallend ging de NieMo-vrouwen steeds rommeliger spelen. Twee verdedigende  fouten leidde tot twee vrije spelers voor het thuisdoel met een doelpunt en een benutte strafworp tot gevolg. Pas aan het einde van de tweede periode kon Boereboom vanaf midvoor weer het doel vinden. Na het doelpunt van Jose Bak had NieMo bijna negen speelminuten droog gestaan. Niets leek te duiden op een grote uitslag.

In de derde periode leek NieMo echter herboren. Er werd veranderd van tactiek. Nu gingen Karin van Leeuwen en Liza Neleman om beurten op de midvoor-positie liggen, terwijl de anderen met veel inzwemmen ruimte en verwarring creëerden. Verdedigend lag men nog verder van het eigen doel. Het noopte ZPS tot veel schoten van afstand die allemaal naast of over gingen. De enkele schoten die wil binnen de palen kwamen  werden door doelvrouw  Saskia Vermeij onschadelijk gemaakt. Opvallend was ook dat alle speelsters van Niemo, van jong tot oud, conditioneel uitstekend voor de dag kwamen. Tenslotte onderscheidde Liza Neleman zich in verdedigend opzicht door de nodige ballen te onderscheppen. De gewijzigde tactiek pakt aanvallend ook meteen goed uit. Neleman benutte feilloos een strafworp die zij zelf had verdient. Daarna scoorde Denise Boereboom vier keer op rij. Zij werd door lange ballen van haar medespeelsters vrij voor het doel gezet. Tussendoor rondde ze ook nog een lange aanval bij een man meer situatie af.

De vierde periode was daarmee een formaliteit. ZPS hielp een handje door de enige  kans, een strafworp, naast het doel te schieten. Aan de andere kant verdiende Liza Neleman haar tweede en derde strafworp. De eerste benutte ze wederom feilloos, de volgende  liet ze aan Jose Bak die moeiteloos haar twee voorbeelden volgde.

Dames 2- ZPS 1 10-2
Scoreverloop: 2-0, 1-2, 5-0, 2-0
Doelpunten: Denise Boereboom (zes) Jose bak en Liza Neleman (beide twee)