Dames 2 ontsnapt in Den Haag

Dat Dames 2 zaterdag met de overwinning uit Den Haag vertrok zal door iedereen als “normaal” worden beschouwd. Immers ZDHC stond een na laatste, en NieMo had juist de week daarvoor de tweede plaats veilig gesteld. Wie echter de wedstrijd had gezien, en dat waren in het ongezellige Haagse bad slechts 5 toeschouwers, moet vaststellen dat NieMo met de schrik was vrijgekomen. NieMo won uiteindelijk met 5-6.

Jeugdspeler Mare Beekman werd de matchwinnaar. Aan het einde van de 4e periode zwom zij met de bal op, op zoek naar een vrij liggende medespeelster. Die was niet te vinden. Mare besloot dan maar zelf op doel te schieten. Dat was een heel verstandige beslissing. Ze hielp daarmee NieMo aan de overwinning.

NieMo leek weinig geïnspireerd door de sfeerloze entourage. Het speelde slordig, te langzaam en te onnauwkeurig. NieMo had geluk dat het halverwege niet op achterstand stond. De thuisploeg had na twee periodes een strafworp gemist en maar liefst zeven keer de paal en lat geraakt. Bovendien voorkwam Saskia Vermij met 2 goede reddingen zekere doelpunten. Daar stond tegenover dat in de laatste periode NieMo eerder afstand had moeten nemen. Karin van Leeuwen miste geheel vrijliggend bij een man meer situatie en Denise Boereboom miste alleen voor de doelvrouw, en wist bij een man meer situatie binnen luttele seconden paal en lat te raken.

De doelpunten in deze wedstrijd vielen om en om. Denise en Karin wisselde elkaar af. Via Denise kwam NieMo op 0-1 en 1-2. Daarna was het NieMo dat steeds achter ZDHC aan moest. Karin zorgde voor de 3-3 en de 5-5, en Denise voor de 4-4. Maar de belangrijkste goal was van Mare. Zij stapte met een brede glimlach het bad uit, de schouderklopjes van haar teamgenoten terecht incasserend.

ZDHC- Dames 2: 5-6 (1-1) (1-1) (2-2) (1-2)
Doelpunten: Denise Boereboom (3), Karin van Leeuwen (2), Mare Beekman (1)

Comments are closed.

Post Navigation