Dames 2 stelt tweede plek veilig… Maar verliest zicht op de titel

Door Marcelis Boereboom – Dames 2 heeft binnen een week tijd zowel het zicht op de titel in de 2e klasse b verloren, maar de tweede plaats definitief veilig gesteld. Dames 2 had nog een theoretische kans op de titel als men zelf alle wedstrijden zou winnen, en koploper Wiekslag een misstap zou maken. Zondag 3 april werd echter gelijkgespeeld (5-5) in en tegen Dordrecht. Zaterdagavond werd echter Donk 4 met 11-4 ruim verslagen waarmee de tweede plaats werd veiliggesteld. Aanvankelijk zag het er in Dordrecht helemaal niet naar uit dat NieMo punten zou verspelen.

Halverwege de wedstrijd leidde NieMo met 2-5 door drie doelpunten van Denise Boereboom en elk een van Liza Neleman en Birgit van Leeuwen. Daarna ging het echter helemaal mis. NieMo grossierde in tijdelijke uitsluitingen waardoor zelfs Denise Boereboom en Trudy Vastenhoudt de wedstrijd moesten verlaten. NieMo zag geen kans meer te scoren en zag Dordrecht vlak voor tijd langszij komen.

Tegen Donk liep het in de eerste periode niet lekker. NieMo kwam niet tot goede aanvallen en zag Liza een 5 meter naast schieten. Birgit van Leeuwen zette met een bekeken lobje nog wel op voorsprong maar zag Donk van afstand langszij komen. In de andere periodes ging het echter voortvarend. De beide Trudy’s zetten de toon door snelle doelpunten in de 2e periode. Donk kwam nog even dichterbij, maar Denise Boereboom en Karin van Leeuwen zetten NieMo verder op afstand. In de 3e en 4e periode verslapte NieMo niet. Saskia Vermij liet met twee reflexen zien na haar zwangerschap weer helemaal terug te zijn. Het waren vervolgens Denise en Karin die uit een man meer scoorden waarna Denise met een afstandsschot NieMo op een ruime voorspong zette. In de laatste periode liep NieMo nog verder uit. Liza Neleman schoot een vrije bal in een keer binnen om even later uit een man meer te scoren. Ook Jose Bak scoorde van afstand. Donk werd nog een keer gevaarlijk, maar de ruime zege was een feit.

Met nog twee wedstrijden te gaan kan NieMo de tweede plaats niet meer verspelen. Daarmee heeft het gepromoveerde Dames 2 een heel goede prestatie geleverd. Lange tijd deed men zelfs mee om de titel maar moest uiteindelijk het sterke Wiekslag voor laten gaan, waarvan in de openingswedstrijd nog was gewonnen.

Dordrecht – Dames 2: 5-5 (0-3) (2-2) (2-0) (1-0)
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom (3), Liza Neleman, Birgit van Leeuwen (beiden 1)

Dames 2 – Donk: 11-4 (1-1) (4-1)(3-1)(3-1)
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom (3), Karin van Leeuwen, Liza Neleman ( beiden 2) Jose Bak, Trudy Vatenhoudt, Trudy Mulder, Birgit van Leeuwen (allen 1)

Comments are closed.

Post Navigation