Dames 2 verdedigend moeite met ZDHC

Door Marcelis Boereboom – In een wedstrijd waar de doelpunten als rijpe appelen van de boom vielen, boekte Dames 2 de tiende overwinning van het seizoen. Het in de onderste regionen verkerende ZDHC werd met 13-8 verslagen. Over de 13 gemaakte doelpunten zullen weinigen te klagen hebben, maar de acht tegendoelpunten waren aan de hoge kant. Alleen in de tot nu toe enig verloren wedstrijd tegen de Wiekslag werden meer tegendoelpunten geïncasseerd (negen). Verdedigend was NieMo deze wedstrijd duidelijk minder op dreef dan gebruikelijk. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat ZDHC de man-meer-situaties uitstekend uitspeelde, waar NieMo er wel eens eentje liet liggen.

De NieMo-vrouwen begonnen wel voortvarend. Denise Boereboom tekende met een afstandsschot voor de eerste treffer en werd even later door Liza Neleman vrij voor het doel gezet. Na een tegentreffer uit een man-meer benutte Liza Neleman de eerste man meer voor NieMo. In de tweede periode namen ze verder afstand. Denise Boereboom scoorde weer twee keer, Birgit van Leeuwen legde haar twee keer vrij voor het doel. ZDHC kwam dichterbij via twee man-meer-situaties, waarna José Bak geheel vrijgelaten van afstand kon scoren. Denise Boereboom bracht daarna via een dubbele combinatie met Ludmilla Wolters de tussenstand op 7-3. De derde periode ging aanzienlijk moeizamer. ZDHC kwam wederom door het benutten van twee man-meer-situaties dichterbij. De marge werd hersteld door een afstandsschot van Trudy Mulder en achterwaartse bal van Karin van Leeuwen. De laatste drie seconden van deze periode waren bijzonder. ZDHC loste drie seconden voor tijd een wanhoop schot dat zowaar in het NieMo doel verdween. Dat kan ik ook, moet Karin van Leeuwen gedacht hebben. Vanaf het midden werd de bal op haar teruggelegd. Ze bedacht zich geen moment. Terwijl de zoemer klonk vloog de bal de kruising in.

De slotperiode was weer voor NieMo. Denise Boereboom ging al snel alleen op doel af, Jose Bak scoorde vervolgens met een afstandsschot en Trudy Mulder met een lobje. ZDHC scoorde twee keer tegen via een strafworp en een man meer. Tot slot de complimenten voor de uitstekende scheidsrechters. Op al hun beslissingen viel helemaal niets af te dingen. Door deze overwinning behoudt Niemo de eerste plaats in de 2e klasse B.

Dames 2-ZDHC 13-8 (3-1),(4-2),(3-3),(3-2)
Doelpunten: Denise Boereboom (zes), Trudy Mulder, Jose Bak, Karin van Leeuwen (allen twee), Liza Neleman (één)

Comments are closed.

Post Navigation