Dames 2 wint in Rotterdam

Door: Marcelis Boereboom –┬áDames 2 heeft zaterdagavond met 5-8 gewonnen van Z&PC Rotterdam. Daarmee behoudt het team van Richard Sanders de tweede plaats achter koploper Wiekslag. NieMo won weliswaar, maar deed zichzelf tekort, waardoor de wedstrijd langer spannend bleef dan nodig.

Verdedigend was er niet zo veel aan te merken. NieMo verdedigde ver van het doel, waardoor Z&PC gedwongen werd veel van afstand te schieten. Daar wist Saskia Vermij wel raad mee.

Aanvallend was er wel het nodige te wensen. Aan het begin van de wedstrijd had NieMo meteen afstand moeten nemen. Opgelegde kansen eindigden tot vier keer toe op paal en lat. In het vervolg van de wedstrijd moest Z&PC bij herhaling stevig ingrijpen om NieMo het scoren te beletten. De uitstekend leidende scheidsrechters beloonden NieMo met maar liefst acht man meer situaties. Het rendement was te beperkt. De overwinning was echter meer dan verdient. NieMo was gewoon beter, en de inzet was prima.

De openingstreffer was voor Denise Boereboom. Zij reageerde alert toe de bal terug van de lat kwam. Kort daarop tekende Trudy Vastenhoudt met een bal van afstand voor 0-2. Helaas voor Trudy zag de tafel deze treffer over het hoofd. Toen de scheidsrechters dat even later constateerden bleek na afloop dat de tafel de treffer aan Denise te hebben gegeven. Maar hij was echt van Trudy. Z&PC kwam terug tot 1-2. In de 2e periode zette Z&PC goed door, en kwam zowaar gelijk. Liza Neleman benutte even later wel een man meer en zette NieMo weer op een voorsprong. Aan het einde van de 2e periode eiste Karin van Leeuwen weer de aandacht voor zich op voor een inmiddels fameuze actie. Acht seconden voor tijd schoot Z&PC naast, Saskia gaf de bal aan Karin en terwijl iedereen riep snel naar midvoor Denise te spelen, koos ze een stationnetje verder. Voor de derde keer dit seizoen scoorde Karin van eigen helft. In de derde periode nam NieMo verder afstand. Eerst scoorde NieMo via Karin wel uit een goed uitgespeelde man meer situatie. Denise scoorde vervolgens vanaf de midvoor . Met een afstandsschot zorgde Z&PC voor een 3-6 tussenstand. In de vierde periode scoorde beide ploegen nog twee keer. Denise nam vanuit de hoek het doel doeltreffend onder vuur en het slotakkoord was voor Maaike Meeuwisse. Met een uitgekiend lobje in de verre hoek kreeg ze de handen op elkaar.

Z&PC Rotterdam 3- Dames 2: 5-8 (1-2),(1-2), (1-2), (2-2)
Doelpunten: Denise Boereboom (3), Karin van Leeuwen (2), Liza Neleman, Maaike Meeuwisse, Trudy Vastenhoudt (allen 1)

Comments are closed.

Post Navigation