Dames 2 wint in Waddinxveen

Door Marcelis Boereboom – Het slotakkoord van een doelpuntrijke wedstrijd in Waddinxveen was voor Karin van Leeuwen. Met nog enkele seconden te spelen besloot ze meteen na de hervatting van het spel vanaf eigen helft op doel te schieten. Dat huzarenstukje had ze al eens eerder dit seizoen uitgehaald. Daarmee vertrok NieMo met een 8-14 overwinning uit Waddinxveen.

Ook Denise Boereboom zorgde voor een huzarenstukje door voor de tweede keer dit seizoen 9 treffers te laten optekenen. Dat was mede te danken aan haar oplettende medespeelsters die met prima passes haar maar liefst 5 keer vrij voor het doel van de Gouwe legden. Ludmilla Wolters, Trudy Vastenhoudt, Jose Bak en Birgit van Leeuwen zorgden ervoor dat Denise de hoeken voor het uitkiezen had. Het duurde lang voordat NieMo afstand nam. Tot diep in de derde periode slaagde de Gouwe er in geregeld aan te haken en NieMo tot op een doelpunt te naderen. NieMo bleef echter de gehele wedstrijd aan de goede kant van de streep.

In de eerste periode vlogen de doelpunten je om de oren, en leken beide ploegen vergeten dat je waterpolowedstrijden ook kunt winnen door doelpunten de voorkomen. NieMo nam via 2 doelpunten van Denise Boereboom en één van Karin van Leeuwen de leiding, maar via het benutten van man meer situaties kwam de Gouwe weer langszij. Liza Neleman leek met een hard afstandsschot de eerste periode winnend af te sluiten, maar de Gouwe zag nog kans gelijk te maken. In de tweede periode verdedigde NieMo aanzienlijk beter. NieMo nam weer afstand via 2 maal Denise Boereboom en één keer Karin van Leeuwen (mooi aangeven van Christa Versteeg), waar de Gouwe maar 1 doelpunt tegenover kon zetten. In de derde periode scoorde Ludmilla Wolters uit een man meer situatie, maar wederom zag de Gouwe halverwege deze periode terug te komen tot één doelpunt (7-8). Daarna was het echter op voor de Gouwe. Via 5 doelpunten op rij van Denise Boereboom liep NieMo uit naar 7-13. Daarnaast verdedigde NieMo de laatste 7 minuten van de wedstrijd heel goed. Pas 8 seconden voor tijd kon de Gouwe weer scoren. Het zou niet de laatste treffer zijn. Karin dacht daar immers anders over. Door deze overwinning herneemt NieMo weer de eerste plaats in de 2e klasse b. Helaas voor NieMo staat achtervolger Wiekslag er relatief beter voor.

De Gouwe 3- Dames 2 8-14 (4-4), (1-3), (2-3), (1-4)
Doelpunten: Denise Boereboom (9), Karin van Leeuwen (3),Liza Neleman (1),Ludmilla Wolters (1)

Comments are closed.

Post Navigation