Dames 2 wint topper en blijft eerste

Door Marcelis Boereboom – Vrijdagavond heeft Dames 2 in een boeiend en zeer sportief duel de aanval van Dordrecht 3 op de koppositie afgeslagen door een verdiende 10-5 overwinning te boeken. Het doel werd deze wedstrijd verdedigd door Deborah Verkade, die normaal het doel van het derde damesteam verdedigt. Zij deed het uitstekend en onderscheidde zich vooral in de derde periode toen zij met enkele fraaie reddingen en het keren van een strafworp verhinderde dat Dordrecht voor de tweede keer terug in de wedstrijd zou komen.

NieMo vloog er in de eerste periode vol in en overdonderde Dordrecht volledig. Binnen anderhalve minuut had Denise Boereboom er drie doelpunten in liggen. Eerst onderschepte Liza Neleman fraai een Dordtse aanval en speelde direct op de vrijliggende Denise Boereboom. Ook bij de derde goal was het Liza Neleman die Denise Boereboom vrijspeelde terwijl tussendoor Karin van Leeuwen de ruimte voor het tweede goal creëerde. Met een mooie actie van de bezoekende midvoor kwam Dordrecht terug op 3-1. NieMo stelde echter meteen orde op zaken. Karin van Leeuwen scoorde van afstand bij een manmeer-situatie en Trudy Mulder onderschepte een Dordtse aanval om meteen op de weg zwemmende Denise Boereboom te passen, die bekwaam afrondde. En het hele team verdedigde al of hun leven er van af hing. Vera Gouw maakte een verdienstelijke debuut in het tweede team, waar ze weer samenspeelde met een aantal oud-teamgenoten.

In de tweede periode leek het helemaal mis te gaan voor NieMo. Dordrecht paste dubbele dekking op Denise Boereboom toe, en NieMo miste daardoor een aanspeelpunt. Het  leidde tot veel balverlies en een handvol kansen voor Dordrecht. De Dordtsen benutte er drie op rij en kwamen terug tot 5-4 waarmee de riante voorsprong als sneeuw voor de zon was verdwenen. Gelukkig slaagde NieMo er in om een manmeer-situatie goed uit te spelen waardoor de volledig vrij liggende Ludmilla Wolters hard kon inschieten.

In de derde periode bleef Dordrecht dubbele dekking toepassen, maar nu had NieMo goed door dat het moest leiden tot ruimte voor ander speelsters. NieMo speelde de bal nu meer rond op zoek naar de vrije speelster. Dat lukte tweemaal. Zowel Trudy Mulder als Liza Neleman slaagde er in het doel te vinden. Ook verdedigend lag het deze periode weer goed. En met de beschreven fraaie reddingen van Deborah Verkade, wiens broer onder de lat bij Heren 1 ligt, werd Dordrecht weer op veilige afstand gezet.

De vierde periode was een kopie van de derde periode. Dordrecht bleef volharden met dubbele dekking op Boereboom en NieMo bleef rustig op zoek naar mogelijkheden. Die kwamen er en het waren achtereenvolgens Liza Neleman en Ludmilla Wolters die met afstandsschoten de stand naar 10-4 tilden. De overwinning was binnen, en Dordrecht slaagde er vlak voor tijd nog een keer in een gaatje in de hechte verdediging te vinden. En zo blijft het gepromoveerde Dames 2 vriend en vijand verbazen. Het team is echt een team waarin iedereen zijn uiterste best doet en zwemt voor elke meter.

Dames 2-Dordrecht 3  10-5
Periodestanden: 5-1, 1-3, 2-0, 2-1
Doelpunten: Denise Boereboom (vier), Ludmila Wolters, Liza Neleman (beiden twee), Karin van Leeuwen en Trudy Mulder (beiden één)

Comments are closed.

Post Navigation