Dames 2 wint van Rotterdam

Door Marcelis Boereboom – Dames 2 heeft zaterdagavond een zwaar bevochten 9-6 overwinning geboekt op ZPC Rotterdam 3. Makkelijk ging dat namelijk helemaal niet. In een harde maar nooit onsportieve wedstrijd gaven de Rotterdamsen stevig partij en wonnen twee van de vier kwarten. De wedstrijd ging uiteindelijk naar NieMo omdat zij in het tweede kwart reeds een ruime score hadden neergezet.

De opening was voor Karin van Leeuwen die de eerste de beste aanval met een achterwaartse worp afrondde. Omdat NieMo vervolgens enkele kansen miste en ZPC Rotterdam hun twee kansen wel afronden ging het eerste kwart met 1-2 naar hen toe. In het tweede kwart trok  NieMo de wedstrijd naar zich toe. Rotterdam kwam niet tot scoren door goed verdedigen van NieMo en enkele goede reddingen van Trudy Mulder die deze wedstrijd het doel met verve verdedigde. Denise Boereboom daarentegen tekende voor een glaszuivere hattrick in minder dan twee minuten. Maike Meeuwisse, die haar rentree maakten na een aantal “polo-vrije jaren”, tilde vervolgens de tussenstand naar 5-2. In het derde kwart kwam NieMo er aanvallend totaal niet aan te pas. De bezoekers verdedigde met man en macht. Omdat ook NieMo nauwelijks kansen weggaf slaagde alleen ZPC Rotterdam uit één man-meer-situatie te scoren. In het laatste kwart sloeg bij beide ploegen de vermoeidheid toe. Er werd minder goed verdedigd met zeven doelpunten tot gevolg. De doelpunten vielen om en om en telkens als Rotterdam leek aan te haken scoorde NieMo ook. De man-meer-situaties werden door NieMo goed benut. Liza Neleman profiteerde twee keer van de geboden ruimte en Anneke Brussee deed dat ook. Toen de Rotterdamsen tegen het einde van de wedstrijd weer op twee doelpunten kwam, dreigde het nog even spannend te worden. Birgitte van Leeuwen maakte echter aan alle spanning een eind door de negende treffer voor haar rekening te nemen.

NieMo 2 – ZPC Rotterdam 3 9-6
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom (drie), Liza Neleman (twee), Karin van Leeuwen, Maike Meeuwisse, Anneke Brussee, Birgitte van Leeuwen (allen één).
Periodestanden: 1-2, 4-0, 0-1, 4-3