Dames NieMo spelen zich veilig

Door: Marcelis Boereboom

De dames van NieMo hebben zich zaterdagavond in Vlaardingen definitief veilig gespeeld. De promovendus won overtuigend met 4-11 van ZVVS, en passeerde daarmee de vlaardingse ploeg. De zege was zeer verdient. NieMo speelde geconcentreerd. Verdedigend was de ploeg goed op dreef met Chantal van Harskamp als een zeer betrouwbare sluitpost. Wel kreeg men 9 tijdelijke uitsluitingen tegen, maar daar wist ZVVS nauwelijks raad mee. Zelfs tegen vier verdedigers kwam ZVVS niet tot scoren. Daar stond tegenover dat NieMo 4 keer scoorde uit 5 overtalsituaties en dus veel effectiever was.
NieMo kwam zwaar gehavend aan de start. Maar liefst 5 basis speelsters konden niet meedoen. Marloes Wielaard uit dames 3 en Chloë Meeldijk schoten NieMo te hulp, waardoor NieMo nog een wisselspeelster op de kant had. Beiden deden het zeer verdienstelijk door 2 keer te scoren. De net 15 jarige Chloë rammelde daarmee zeker aan de deur.
Meteen van het begin nam NieMo het initiatief om dat gedurende de hele wedstrijd niet meer uit handen te geven. Via twee doelpunten van Denise Boereboom en een van Chloë Meeldijk nam NieMo gelijk afstand. In de tweede en derde periode werd de voorsprong via doelpunten van Denise, Marloes Wielaard en Rowan Bodewes verder uitgebreid. Liza Neleman schoot vervolgens een strafworp de kruising in, waar ZVVS die over schoot. Het gebrek aan wisselspeelsters brak NieMo in het geheel niet op. In de laatste periode werd het tempo zelfs opgevoerd met vier doelpunten tot gevolg. Remi Verhoog en wederom Denise, Marloes en Chloë vonden het net, waarbij Chloë met een soort stift balletje liet zien echt over talent te beschikken. Gelegenheid coach Mariza Hoes kon heel tevreden terugkijken. Ze vroeg op de juiste momenten de time outs aan, legde uit waar gescoord moest worden, en de ploeg voerde het prima uit.

ZVVS 3- NieMo 4-11 (0-3,1-2,1-2,2-4)
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom (4), Chloë Meeldijk, Marloes Wielaard (beiden 2),Liza Neleman, Remi Verhoogh en Rowan Bodewes (allen 1)

Comments are closed.

Post Navigation