Dames NieMo verliezen Topper

Door Marcelis Boereboom –¬†Voor de neutrale toeschouwer was het een geweldige wedstrijd, de topper om de eerste plaats tussen Aquadraat uit Leiderdorp en NieMo. Prachtige doelpunten, onbegrijpelijke missers, geweldige reddingen van beide doelvrouwen, 14 tijdelijke uitsluitingen keurig over beide ploegen verdeeld en 3 strafworpen. Maar bovendien een heel spannende wedstrijd waarbij de kansen gedurende de wedstrijd steeds leken te keren. Beide ploegen wonnen immers elk 2 periodes. Voor de NieMo aanhang was het toch minder. Zij zagen hun favorieten uiteindelijk met 9-7 verliezen en daarmee de eerste plaats verspelen.

NieMo kon weer beschikken over Denise Boereboom die een maand buitenspel stond vanwege een gebroken duim. Ludmilla Wolters moest helaas toekijken vanwege een schorsing. Karin van Leeuwen uit Dames 2 verving haar.

De opening was voor NieMo. Liza Neleman verschalkte de doelvrouw met een lobje van midvoor. Het antwoord van Aquadraat volgde snel, maar Karin van Leeuwen zette met een hard schot NieMo weer op voorsprong. De tweede periode verliep voor NieMo dramatisch. Via man-meersituaties draaide Aquadraat de stand om in hun voordeel. NieMo had kansen genoeg om bij te blijven. Zo misten de altijd zo trefzekere Liza en Karin beiden een 5 meter, waarna ook enkele man meer situaties verloren gingen. Halverwege was de achterstand 2 doelpunten. In de derde periode speelde NieMo als herboren. Denise Boereboom onderschepte een bal en stoomde allen af op het vijandelijke doel. Daarna scoorde zij nog twee keer uit een man meer situatie, waarna Maike Meuwissen het vierde doelpunt in deze periode scoorde, ook uit een man meer. Aquadraat trof slechts een keer doel, waardoor Niemo met een doelpunt voorsprong de laatste periode inging. In de laatste periode ging het toch nog mis. Aquadraat nam met 2 doelpunten de leiding weer over. Maritza Hoes gaf NieMo weer hoop door een bal stijf in de kruising te schieten. Vlak voor tijd kreeg Aquadraat een twijfelachtige 5 meter. Daarna dacht Denise alsnog de gelijkmaker te scoren, maar het doelpunt werd geannuleerd wegens afhouden. Dat Aquadraat in de tegenaanval nog een doelpunt meepakte deed er toen al niet meer toe.
Aquadraat- NieMo: 9-7 (1-2,3-0, 1-4,4-1)
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom (3), Liza Neleman, Karin Leeuwen, Maike Meeuwisse, Mariza Hoes

Comments are closed.

Post Navigation