Dertien waterpoloërs zwemmen bij Sport4Support 840 euro bij elkaar

Tijdens de tweede editie van Sport4Support in de Willem Alexander Roeibaan hebben NieMo-leden met de sponsorwedstrijd een bedrag van € 840,- opgehaald. Dertien waterpoloërs kwamen aan de start op zondag 14 september en zwommen individueel of in een estafette-team. De opbrengst van het sponsorevenement gaat naar Lunchcafé Juuls, waar mensen met een verstandelijke of psychische beperking een volwaardige werkplek hebben.

IMG_1139

De deelnemers aan Sport4Support 2014 van NieMo (hierop mist Jimmy Haspers alleen)

Individueel werd er gezwommen door minipoloër Sacha Marcus (500m), Dames 3-speelsters Nancy van Bergen (2000m) en Bianca Perreijn (1000m) en op de valreep door Tom van Klaveren (1000m). De estafette-teams werden gevormd door D Jeugd en B Meisjes: Farah de Koning, Mike Mostert, Milo Gruteke, Wouter Mooij en Jimmy Haspers (team 1) en Veerle Beeldman, Mare Beeldman, Sanne van Buren en Loes van Klaveren (team 2). Bij de estafette zwommen alle deelnemers 500m door de roeibaan.

De organisatie was in handen van de basisvereniging ORKA’97 en zag dit jaar meer zwemmers meedoen dan tijdens de eerste editie. Ook was er nu een samenwerking met de Reddingsbrigade Waddinxveen, die onder meer zorgde voor de veiligheid tijdens het evenement.

IMG_8899

Even wennen aan het water, vooraan staan Nancy van Bergen en Sacha Marcus

Het koude water, wat vorig jaar nóg kouder was, weerhield niemand ervan om toch te starten. Alleen de jongste deelnemer, Sacha Marcus, moest na een stuk zwemmen toch haar zwemtocht staken. De omstanders en de reddingsbrigade hadden grote bewondering voor de dappere poging van de 8-jarige waterpoloster die vanaf de kant haar mede-zwemmers bleef aanmoedigen.

Naast het sponsorevenement waren er ook wedstrijden voor vinzwemmers, individuele (open-water) zwemmers en leden van de reddingsbrigade.

 

IMG_1267

Verbazing over het mooie bedrag bij ORKA’97-voorzitter Dirk-Arij de Jong (tweede van links) en de medewerker en de begeleider van Juuls (rechts)

Na afloop kon Kevin Neleman namens NieMo de cheque overhandigen aan een medewerker en een begeleider van Juuls, die aanwezig waren om de deelnemers aan te moedigen. Met het bedrag dat is opgehaald weten ze bij Juuls wel raad: het opknappen van het terras.

Juuls is een lunchcafé aan de Markt 10 in Gouda waar mensen werken met een verstandelijke of psychische beperking. Dankzij Juuls hebben zij een volwaardige werkplek en kunnen zij meedraaien in de maatschappij als ieder ander. U kunt er terecht voor een kopje koffie, huisgemaakte lunchgerechten en smakelijk borrelhapjes. Kijk ook eens op hun website (www.lunchcafejuuls.nl) of beter nog: ga de sfeer en het eten proeven!

De NieMo-deelnemers waren erg enthousiast en doen volgend jaar zeker weer mee. Dan hopen we de uitnodiging eerder naar alle leden te sturen, zodat we met een nog grotere groep voor een goed doel kunnen gaan zwemmen!

Comments are closed.

Post Navigation