Een zeldzaam goede zaterdag in het Polderbad

We beleefden afgelopen speelronde een zeldzame produktieve zaterdag in het Polderbad. Van de zeven thuiswedstrijden werden er zes gewonnen, één duel, van de D-tjes, werd net-niet gewonnen: tegenstander De Plas maakte in de slotfase de 5-5.

Een overzicht:

EG1-De Devel EG 1 18-2

Onze E1 won ook zijn derde thuiswedstrijd. Dat de pupillen van Floris van der Wolf en Birgit van Leeuwen op scherp stonden, merkte tegenstander De Devel, dat zijn eerste wedstrijd nog met dikke cijfers van BZC had gewonnen, meteen in de eerste periode: 7-0. Vooral Joris Kruse had het op zijn heupen met vijf treffers in het eerste kwart. E1 staat samen met ZPS ongeslagen bovenaan na drie duels.

Dp: Joris Kruse 8, Ryan van Delft 3, Biko Vork 2, Kim de Roon 2, Michiel Weststeijn 1, Isa de Roon 1, Sander Nefkens 1, Mats van Leeuwen 1.

 

EG2-Rotterdam EG 2 14-0

Ook E2 was veel te sterk voor de tegenstander. Na de eerste periode hadden de leeuwen van Linda Quak en Marloes Wielaard al een gat van zes doelpunten geslagen. Keeper Jimmy Haspers onderscheidde zich in het vierde partje met twee treffers.

E2 is na drie speeldagen en negen punten de trotse ranglijstaanvoerder.

Dp: Michiel Weststeijn 3, Jimmy Haspers 2, Amy Slagt 2, Jasper Quak 2, Kyra Buitelaar 2, Jurrien van Gardingen 2, Julian Albers 1.

 

DG1-De Plas DG1 5-5

Superspannend was de wedstrijd van de D-tjes, die een abonnement lijken te hebben op een gelijkspel. De remise tegen De Plas was al de derde van deze competitie. De D knokte zicht knap terug van een 3-0 achterstand, leek na de 5-4 van Veerle Beeldman met de zege aan de haal te gaan, maar een treffer van De Plas veertig seconden voor tijd voorkwam de eerste driepunter: 5-5.

Dp: Tessa Gouw 2, Farah de Koning, Veerle Beeldman, Chloe Meeldijk.

Dames 2-Poseidon’56 9-3

De tweede zege voor dames 2, dat voor het eerst speelde met de teruggekeerde Ludmilla Wolters. Na een vroege achterstand schrok dames 2 wakker en liep langzaam weg bij de bezoekers uit Ridderkerk, die te veel afhankelijk waren van Tonia Ruybroek. Het was de tweede zege voor dames 2, dat in José Bak haar eigen scherpschutter van formaat had: 5 goals.

Dp: José Bak 5, Karin van Leeuwen 2, Ludmilla Wolters, Trudy Vastenhoudt.

BJ-SCOM BJ 5-3

De eerste zege voor de B-jongens, die in de slotfase net wat meer energie had dan de tegenstander. Patrick van der Kolk maakte twee minuten voor tijd de 4-3, waarna Joshua Versijde de wedstrijd in het slot gooide.

Dp: Iwan Alphenaar 1, Damian van Driel 1, Jarno Kammerman 1, Patrick van der Kolk 1, Joshua Versijde 1.

Heren 3-SCOM 3 7-4

Heren 3 speelde een wisselvallige wedstrijd, maar won wel door een enorme inzet en vechtlust. In de laatste periode werd SCOM van 4-4 op 7-4 gezet. ,,We moeten nog wel wennen aan elkaar, maar dat is logisch. We zijn een heel nieuw team,” luidde na afloop het commentaar van routinier Ed Lugthart.

Dp: Bart Botterman 2, Barry Kamps 2, Erik van Leeuwen 1, Bas Dekker 1, Jorrit Witterman 1.

Heren 6-Wiekslag 6 9-6

De eerste zege voor heren 6, dat slecht begon en in de tweede periode zelfs op een 3-0 achterstand kwam. Maar met de komst van Arno den Hoed, Kees Huijsmans, Patrick Verburg en Niels Hilkhuysen is de schotkracht fors toegenomen.

Dp: Kees Huijsmans 3, Arno den Hoed 2, Florian Bruinenberg, Remco den Arend, Niels Hilkhuysen, Patrick Verburg.

 

Comments are closed.

Post Navigation