Eerste punten voor Heren 6 en Dames 3

Volgend weekeinde, op zaterdag 19 en zondag 20 september, begint de competitie officieel, maar afgelopen zaterdag gingen al drie NieMo-teams te water in vooruitgespeelde wedstrijden. Twee van de drie duels leverden een zege op.

Heren 6 behaalde een eenvoudige overwinning op Aquadraat 4. In Leiderdorp haalde het team van aanvoerder Anton Zantman meteen de dubbele cijfers: 4-10. Door de overvolle lappenmand – Kees Huijsmans, Brian Buitelaar, Melvin Blokland en Anton Zantman zelf en door een reeks andere afwezigen – moest een beroep worden gedaan op de jeugd. En uitgerekend die jeugd, Sean Bos, Joeri Roos en Hugo de Gooijer, speelde een hoofdrol. Vooral laatstgenoemde twee waren op schot. Samen waren zij goed voor zeven treffers. Ook Marcel Vos (drie goals) scoorde, maar miste ook een enorme kans twee meter voor een nagenoeg leeg doel. ,,Marcel had er wel zes kunnen maken,’’ verzuchtte coach Anton Zantman.

Heren 6 behield daarmee zijn ongeslagen status die al sinds november 2014 duurt. Alleen Heren 1 (april 2014) is in competitieverband langer zonder nederlaag.

Heren 5 had het zwaar in Dordrecht, waar het aan de omstandigheden (groot bad) fors wennen was. Na drie partjes keek heren 5 tegen een 5-3 achterstand aan, een slotoffensief volgde, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op: 8-7.

Dames 3 won in Den Haag van Waterpolo Residentie 4. De vrouwen van Brigitte de Roon versloegen de thuisclub met 7-5, waardoor al na de eerste speeldag de nul kon worden weggewerkt. Linda Quak debuteerde in het derde vrouwen zevental van NieMo en kon daar goed mee te draaien. De linkshandige speelster, Lisa van Bergen, wist eindelijke haar voorkeursplek te vinden. Tenslotte ging er een groot compliment uit naar goalie Gweneth van Elburg die naast vele normale schoten ook een strafworp tegenhield.

Comments are closed.

Post Navigation