Eerste seizoenshelft sluit Dames 1 af met winst

Door Marcelis Boereboom –┬áDe dames van NieMo hebben hun laatste competitiewedstrijd van 2016 met 7-3 gewonnen van De Gouwe. Door het verlies van Rotterdam stijgt NieMo naar de tweede plaats met 2 punten achterstand op koploper Aquadraat.

Verdedigend was er niets aan te merken op het spel van NieMo. NieMo heeft niet voor niets de minst gepasseerde verdediging. Aanvallend had meer scherpte echter niet misstaan. Teveel ballen gingen recht in de handen van de doelvrouw, gingen naast of over. Daardoor bleef het lang spannend. Pas in de derde periode sloeg NieMo een beslissend gat.
De Gouwe nam in de eerste periode zowaar een voorsprong met een fraai afstandsschot. Pas tegen het einde kwam NieMo gelijk door een doelpunten van Denise Boereboom. Zij werd door Maike Meeuwisse met een bal over de lengte van het bad vrij voor het doel gelegd. In de tweede periode kwam NieMo op voorsprong. Eerst scoorde Mariza Hoes nadat zij in eerste instantie op de keeper had geschoten. Daarna Denise uit de hoek bij een man-meer. Toch haakte De Gouwe met een afstandsschot weer aan. In de derde periode maakte NieMo het verschil. Denisie scoorde alleen voor de keeper en Mariza uit een man meer. De treffer van Maike was bijzonder. Ze dacht dat haar schot was gepakt door de keeper, maar vervolgens dobberde de bal alsnog het doel in . In de laatste periode scoorden beide ploegen nog een keer Liza Neleman deed dat van midvoor. Dat hadden er voor NieMo meer kunnen zijn. Zowel Denise als Maike misten geheel vrijgelaten alleen voor de keeper.

Dames 1 – de Gouwe: 7-3 (1-1,2-1,3-0,1-1)
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom (3), Maritza Hoes (2), Liza Neleman (1), Maike Meeuwisse (1)

Comments are closed.

Post Navigation