Einde van succesreeks Heren 1

Dik twee seizoenen, 45 wedstrijden in totaal, won Heren 1 alleen maar, maar zaterdag kwam aan die indrukwekkende serie een einde. Uitgerekend in het eigen Polderbad werd de startcombinatie van Van Vliet-Barracuda en Orka’97 door PCG/De Linge op een nederlaag getrakteerd: 8-12.

De wedstrijd tegen de kampioenskandidaat uit Gorinchem duurde voor NieMo net één periode te lang. Maurits Meeuwisse zette de thuisploeg aan het einde van het derde kwart op een 8-7 voorsprong, maar daarna vloeiden de krachten van de NieMo-spelers snel weg. “Het duurde net even te lang”, hijgde Arjan Albers na afloop. “In de laatste vier minuten was de koek op. We hebben veel kansen gehad en die gasten toch even bang gemaakt.”

NieMo trad aan met een gehavend team, want doelman Michel Verkade, Maurice Lakerveld en de geschorste Xander Galjaardt ontbraken. “Maar de invallers deden het echt goed”, zei Albers over de invallers Jeroen Hartliep (keeper), Alex Meijer, Bart Botterman en Robert den Arend.

Heren 1 – PCG/De Linge 1: 8-12
Doelpunten NieMo: Maurits Meeuwisse 3, Joost Wielaard 2, Arjan Albers, Robert den Arend en René Albers.