Gemeentelijke felicitaties en taart voor Heren 1

Ook de ‘kampioenswedstrijd’ van Heren 1 in het Polderbad werd zaterdag een galavoorstelling. Onder toeziend oog van sportwethouder Rik van Woudenberg deklasseerde de Zuidplasformatie het Leiderdorpse Aquadraat, zoals de ploeg al het hele seizoen met tegenstanders speelt: 13-2.

“Als gemeente zijn we trots op onze sportclubs die zulke prestaties leveren”, sprak Van Woudenberg, die een grote kampioenstaart namens de gemeente Zuidplas had meegenomen naar het Polderbad, de hoofdmacht van NieMo toe. De ploeg werd vorig seizoen al kampioen van de tweede klasse en pakt nu dus de tweede titel op rij. Inmiddels is NieMo al 41 (!) wedstrijden ongeslagen. De wethouder gaf aan een rotsvast vertrouwen te hebben in de nabije toekomst van Heren 1. “Ik hoop hier volgend jaar als jullie in de derde klasse kampioen worden weer te staan. Maar dan met een nog grotere taart.”

Voor Heren 1 is het seizoen nog niet voorbij. Iedereen binnen de club kijkt uit naar de bekerfinale op 21 mei in Vlaardingen tegen De Gouwe. “Dat moet de slagroom op de taart worden”, gaf aanvoerder Arjan Albers aan. “Die finale leeft enorm. De club laat bussen rijden naar Vlaardingen. Ik denk dat het zwembad straks te klein is.”

Bijna lukte het keeper Michel Verkade zaterdag de ‘nul’ te houden. Pas drie minuten voor tijd wist Aquadraat bij 13-0 – bij Heren 1 werd René Albers topscorer met vijf treffers – tegen te scoren. “We zijn wel een beetje klaar met dit soort wedstrijden”, reageerde Albers. “Toevallig hoorde iemand van ons de wedstrijdbespreking van Aquadraat. Daarin werd alleen gezegd dat de schade beperkt gehouden moest worden. Die instelling hebben te veel tegenstanders.”

Nog een heugelijk feit: de 18-jarige Joeri Roos maakte zijn debuut in de hoofdmacht. Albers: “Hij traint altijd met ons mee op maandag. Hij doet het leuk.”

 

Comments are closed.

Post Navigation