Goede generale Dames 1

Door Marcelis Boereboom –┬áIn aanloop naar de topwedstrijden tegen achtereenvolgens ZVL en Rotterdam heeft Dames 1 een uitstekende generale gespeeld. Zaterdagavond werd de lastige uitwedstrijd tegen SCOM op Rozenburg met 6-11 gewonnen.

NieMo nam meteen de leiding in de wedstrijd en stond die niet meer af. NieMo speelde de hele wedstrijd in een hoog tempo en ook verdedigend beet men fel van zich af. Het leidde wel tot negen tijdelijke uitsluitingen en twee strafworpen. Maar door goed verdedigen en zeker uitstekend keeperswerk van, met name in de derde periode, Chantal van Harskamp werden de meeste tijdelijke uitsluitingen onschadelijk gemaakt. In het centrum van de verdediging verrichten Maritza Hoes en Maike Meeuwisse veel werk. NieMo miste Emma van Weelde. De jonge speelster had haar vinger gekneusd, wilde eigenlijk wel meedoen, maar in de wetenschap dat haar vader haar toch niet in zou brengen had ze haar badpak maar thuisgelaten.

Denise Boereboom benutte de eerste de beste man meer voor NieMo. Een snelle aanval via Chantal van Harskamp en Denise leverde een doelpunt op van Liza Neleman. Met een afstandsschot kwam SCOM terug. Daarna eiste Remi Verhoog de aandacht op. Eerst met een doelpunt van afstand en daarna met een assist op Denise. Aan het einde scoorde SCOM nog tegen. Dat deed het ook aan het begin van de tweede periode weer, en leek het even spannend te worden. Meteen stelde NieMo echter orde op zaken. Liza Neleman en Ludmilla Wolters legden beiden Denise in een vrije positie. In de derde periode scoorden beide ploegen twee keer. Voor NieMo schoot Denise eerst van midvoor binnen en vervolgens kon ze allen op de doelvrouw afzwemmen door een slim balletje van Remi. In de laatste periode liep NieMo verder uit. SCOM kon alleen scoren uit een 5 meter. Denise maakte haar zevende van de avond uit een man meer en Liza trof doel met een lobje van midvoor. Tot slot kreeg ook NieMo een 5-meter. En met Ludmilla in het water is dat bijna altijd een zekerheidje.

De komende twee wedstrijden bepalen of NieMo mee blijft doen om het kampioenschap.

SCOM – Dames : 6-11 (2-4,1-2,2-2,1-3)
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom (7), Liza Neleman (2), Remi Verhoog (1), Ludmilla Wolters (1)

Comments are closed.

Post Navigation