Heren 1 behaald 29e overwinning en heeft voor het eerst “moeilijk”

Heren 1 behaalde zaterdag een zwaarbevochten overwinning op SCOM/Zeehond’73 (13-9). Door de zege verdubbelde heren 1 de voorsprong op de enige concurrent op promotie tot zes punten.

Voor het eerst dit seizoen had Heren 1 het lastig. De bezoekers uit Hoogvliet en Rozenburg wensten zich niet bij voorbaat neer te leggen bij de suprematie van de Zuidplasploeg en schoten met een doelpunt na 45 seconden uit de startblokken. Het duurde tot het einde van het eerste kwart voordat Heren 1 op gang kwam. Maar het antwoord was hard, binnen anderhalf minuut scoorden Xander Galjaardt, Arjan Albers en Maurits Meeuwisse (3-1). Daarna ontspon een boeiend gevecht waarbij Heren 1 alle zeilen moest bijzetten om SCOM op afstand te houden. De gasten wisten in de tweede periode nog tot op twee doelpunten te komen, maar daarna werd het gat langzaam groter. Totdat Heren 1 eind derde, begin vierde kwart wat terugviel. De 11-9 van SCOM schudde de thuisploeg echter wakker. Met twee treffers besliste Joost Wielaard de wedstrijd. ‘’We kregen het zeker niet cadeau’’, was aanvoerder Arjan Albers van mening. ‘’We staan nu zes punten voor op SCOM. Het is een beginnetje op weg naar promotie, maar de weg is nog lang. We hebben pas zeven speelronden gehad.’’

Het was voor Heren 1 de 29ste competitieoverwinning op rij! Op zaterdag 21 november komt middenmoter ZVVS 4 op bezoek in het Polderbad; gaat Heren 1 dan voor de 30e overwinning?! Kom het zien!

Heren 1-SCOM/Zeehond’73 13-9
Doelpunten: Maurits Meeuwisse 5, Joost Wielaard 3, Arjan Klapwijk 2, René Albers, Arjan Albers, Xander Galjaardt.
Bijzonderheden: Maurice Lakerveld herstelde van een kleine ingreep en trad op als coach. Harold Fischer en Bart Botterman vielen in.