Heren 1 behoudt ‘clean-sheet’

Heren 1 kwam ook in de negende (achtste voor de competitie) officiële wedstrijd tot winst. ZVVS uit Vlaardingen was in het Polderbad niet opgewassen tegen de koploper van de eerste klasse: 14-8.

Heren 1 moest het zaterdag stellen zonder de zieke Arjan Klapwijk, maar ook zonder de linkshandige routinier was het veel beter dan de bezoekers. Het spel in de eerste periode was nog niet om over naar huis te schrijven, maar na de 3-1 van Joost Wielaard een seconde voor afloop van het eerste kwart vond Heren 1 z’n draai.  Met nog twee minuten in de derde periode op de klok had de thuisploeg de voorsprong uitgebouwd tot vijf treffers: 9-4. Het vervolg was slordig, vooral in verdedigend opzicht. Doelman Michel Verkade moest nog vier treffers incasseren. Omdat Heren 1 ook nog vijfmaal doel trof, onder wie invaller Maikel van Zuijlen, kwam de zege niet in gevaar.

Het was voor Heren 1 de dertigste competitieoverwinning op rij. De laatste nederlaag dateert van april 2014.

Heren 1-ZVVS 4 14-8
Doelpunten: Joost Wielaard 6, Maurits Meeuwisse 2, René Albers 3, Maurice Lakerveld, Xander Galjaardt, Maikel van Zuijlen.