Heren 1 blijft in spoor van koploper

Door Hart van Holland – De waterpoloërs van NieMo-Van Vliet gaan als nummer drie van de derde klasse de feestdagen in. De laatste wedstrijd tegen het Oudewaterse OZV leverde een eenvoudige zege op voor de promovendus: 10-6.

NieMo blijft door de overwinning in het spoor van koploper De Linge/PGC, dat drie punten meer heeft dan de hoofdmacht van de startcombinatie van het Nieuwerkerkse Van Vliet-Barracuda en het Moordrechtse Orka’97. Tegen OZV legde NieMo in de eerste twee periodes de basis voor de zege. Mede door veel doelpunten vanuit de tweede lijn nam de thuisploeg in het Polderbad een 7-2 voorsprong. “Daarna stokte het wat, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar”, aldus René Albers, die dit seizoen opvallend goed op schot is. De rechtshandige aanvaller maakte in dertien wedstrijden (elf voor de competitie en twee voor de beker) al 35 treffers. Daarmee staat hij maar kort achter topscorer Joost Wielaard. “Tegenstanders kennen ons spel”, doelt hij op de zone-verdediging die door de meeste clubs wordt gebruikt om Wielaard het spelen zo moeilijk mogelijk te maken. “Hij heeft vaak één man voor en één man achter zich en daardoor is het voor hem lastig. Maar het gevolg van die extra aandacht voor Joost is wel dat wij als andere spelers meer ruimte krijgen in de tweede lijn. Met Xander Galjaardt, Maurits Meeuwisse en mijn persoontje hebben we drie aardige schutters van afstand.”

Tegen OZV was Albers goed voor twee goals. De laatste minuten liet hij echter ‘bewust’ lopen. “Een paar weken geleden is mijn duim uit de kom gegaan. Vandaag kreeg ik er een klap op. Ik gilde van de pijn en de laatste minuten van de wedstrijd heb ik daarom op de kant gezeten. In de winterstop kan ik die duim mooi even ontzien.” Ook broer Arjan Albers scoorde tegen OZV tweemaal, evenals Xander Galjaardt.

Comments are closed.

Post Navigation