Heren 1 gemakkelijk door in beker

Heren 1 heeft de 1/8 finale van de regionale bekercompetitie met goed gevolg doorstaan. Voor een bomvolle tribune in het Polderbad lieten de NieMo-mannen in de eerste helft wat ruimte voor ZDHC 1, maar kwamen geen moment in gevaar. In de tweede helft werd de winstmarge vergroot en afgesloten met 11-5.

Nadat de spelers van Heren 1 hun nieuwe tassen van teamsponsor Shoeby Nieuwerkerk in ontvangst hadden genomen, gingen zij te water voor de bekerstrijd. Al vrij snel wist NieMo het net te vinden door een prachtig afstandschot van Rene Albers (1-0). Helaas mislukte even later zijn tweede poging en in de counter werd keeper Michel Verkade gepasseerd met een boogbal in de verre hoek. Het vlaggenschip van NieMo zette het een en ander om, om de zone-verdediging van ZDHC te kunnen omzeilen. Dit resulteerde al vrij vlot in de 2-1, door Arjan Klapwijk die twee verdedigers opzij zette en met een boogbal de Haagse keeper te kijk zette. Daarna werd een groter gat geslagen doordat de gebroeders Albers beiden doel troffen (4-1). ZDHC kon aan het einde nog wat terugdoen waardoor met 4-2 het part werd afgesloten.

Het tweede part begon flitsend om daarna in een nachtkaars uit te gaan. De bezoekers konden daardoor een korte periode de aansluiting vinden. Dat was van korte duur door de goals van Arjan Albers en midvoor Joost Wielaard.

Heren 1 nam pas echt de leiding na de helftwissel. Allereerst waren er drie NieMo-doelpunten op rij van Xander Galjaardt, Joost Wielaard en René Albers, en geen enkele van de bezoekers, in de derde periode. In de slotfase creëerde Bill van der Valk een strafworp, om deze daarna zelf te missen. Daarmee bleef de teller op 11 doelpunten staan, nadat Maurice Lakerveld en Arjan Klapwijk beiden trefzeker waren. Op het scorebord: 11-5.

Daarmee heeft Heren 1 de kwartfinale bereikt. In februari zullen zij het opnemen tegen eersteklasser Sassenheim.

Scoreverloop: 4-2, 6-3, 9-3, 11-5
Doelpunten NieMo: Arjan Albers, René Albers, Arjan Klapwijk, Joost Wielaard (allen twee), Xander Galjaardt en Maurice Lakerveld (beiden één)