Heren 1 heeft dubbel in zicht

De dubbel – het kampioenschap en de beker – komt steeds dichterbij voor Heren 1. Op weg naar de bekerwinst schoof de Zuidplasformatie zaterdag SCOM/Zeehond’73 vakkundig aan de kant: 12-6.

Door de zege bereikte NieMo de halve finale. Daarin wacht tijdens het paasweekeinde ZVVS in Vlaardingen. De andere halve finale gaat tussen BZ&PC 4 uit Bodegraven en De Gouwe 2 uit Waddinxveen. “Als we spelen zoals tegen SCOM maken we een heel goede kans op het winnen van de beker”, reageerde NieMo-aanvoerder Arjan Albers. “Er lag écht een team in het water. Je ziet dat we ons voor dit soort wedstrijden goed kunnen motiveren en dat is nodig om tot een topprestatie te komen.”

Heren 1 schoot in de eerste periode uit de startblokken en kwam via doelpunten van Joost Wielaard, Arjan Klapwijk, René Albers en invaller Bart Botterman op een 4-1 voorsprong. Ook in de tweede periode kon SCOM, de nummer twee van de eerste klasse, zich niet aan de druk van de thuisploeg ontworstelen. Joost Wielaard maakte 5-1, René van der Meijden 6-1 en weer Wielaard 7-1. Nadat Maik Kok iets had teruggedaan namens de bezoekers, scoorde Wielaard zijn derde goal van het part: 8-2.

Ook in het vervolg bleef Heren 1 heer en meester, al liet de ploeg de teugels wel iets vieren. Toch bleef er voor het aanwezige publiek, waaronder mannenbondscoach Robin van Galen, genoeg te genieten. Maurits Meeuwisse, Arjan Albers (2) en Xander Galjaardt scoorden nog.

Comments are closed.

Post Navigation