Heren 1 heeft eerste prijs binnen; 100 goals Joost Wielaard

Heren 1 heeft zich ruim voor het einde van het seizoen verzekerd van het kampioenschap in de eerste klasse. De Zuidplas-formatie had in Vlaardingen weinig moeite met ZVVS (3-14) en vergrootte de voorsprong op nummer twee SCOM/Zeehond’73 met nog vier speelronden te gaan tot veertien punten.

Het kampioenschap werd zaterdag ingetogen gevierd. Dat had te maken met de suprematie in deze competitie, maar ook met het feit dat Heren 1 zich richt op een tweede prijs: komende zaterdag staat, opnieuw in Vlaardingen tegen ZVVS (19.00 uur), de halve bekerfinale op het programma. “De competitie was het hoofddoel, maar de beker willen we dit seizoen óók graag winnen”, zei aanvoerder Arjan Albers. “Vorig seizoen strandden we in de kwartfinale. Daar willen we revanche voor. We willen ook graag afscheid nemen van de regio door de dubbel te winnen.”

Heren 1 denkt voor de beker een ‘ander’ ZVVS te verwachten dan afgelopen zaterdag. “Ze zeiden dat ze zaterdag wat spelers misten. Laten we ze maar geloven”, reageerde Albers. “Ze konden nu in ieder geval weinig tegenstand bieden.”

Met André Kleijwegt voor de zieke Maurits Meeuwisse had Heren 1 weinig moeite om een bres te slaan in de Vlaardingse verdediging. Pas bij 0-5 kon ZVVS voor het eerst wat tegen doen. Topscorer Joost Wielaard bracht zijn seizoenstotaal – beker en competitie samen – op honderd. Wielaard tekende voor zeven treffers. Albers: “Joost is een klasse apart, maar ook als de tegenstander in een zone ligt, hebben we genoeg andere spelers die kunnen scoren.’’

Met de tweede opeenvolgende promotie keert Heren 1 terug in de landelijke derde klasse. Zes jaar geleden degradeerde de hoofdmacht daaruit. Daarvoor was Heren 1 jarenlang actief in de tweede en derde klasse van de bond.

Albers: “Of we iets te zoeken hebben in de derde klasse? Nou, dat denk ik wel. Als PZ&PC zijn we drie jaar geleden tweede geworden achter WZC. Ik weet niet of dat weer mogelijk is, want we zijn wel drie jaar ouder geworden. Maar we gaan voor een plaats bij de topzes.”

Comments are closed.

Post Navigation