Heren 1 heeft nog zes zeges nodig

Heren 1 komt met de week dichterbij het kampioenschap in de eerste klasse. Na de eclatante 17-4 zege zaterdag op De Devel heeft Heren 1 nog maximaal zes overwinningen nodig om een tweede titelfeestje op rij te vieren.

Heren 1 miste zaterdag tegen het nog puntloze De Devel op Zwijndrecht met Arjan Albers en Maurits Meeuwisse twee belangrijke steunpilaren, maar dat had geen invloed op het eindresultaat in Het Polderbad. Met Jeroen Dekkers, Robert den Arend en Alex Meijer uit het al even succesvolle tweede team, dat in de derde klasse ver voor ligt op de concurrentie en zaterdag met 7-2 won, werden de bezoekers naar een kansloze nederlaag gespeeld. Al na de eerste zes minuten was het 6-1.

“Een wedstrijd tegen de hekkensluiter is natuurlijk niet de meest aantrekkelijke affiche, maar wij hebben geprobeerd om het publiek toch te vermaken. En dat is heel aardig gelukt. We speelden fris en attractief waterpolo met mooie doortikballen en doelpunten van de eigen helft”, stelde topscorer Joost Wielaard, die zelf goed was voor vijf doelpunten.

Opvallend was dat keeper Michel Verkade in de vierde periode zijn rode cap inwisselde voor die van speler Arjan Klapwijk. Verkade nam daarna nog twee doelpunten voor zijn rekening.

Heren 1 – De Devel 17-4

Doelpunten NieMo: Joost Wielaard 5, Xander Galjaardt 3, René Albers 3, Michel Verkade 2, Robert den Arend 2, Maurice Lakerveld 2.