Heren 1: kersverse vader op schot

Niemand twijfelt nog aan het tweede kampioenschap op rij voor Heren 1. Zaterdag rekende de Zuidplascombinatie af met de derde keus van De Gouwe uit Waddinxveen (17-7), waardoor de champagne alvast koud gezet kan worden.

Zoals zo vaak dit seizoen had NieMo weinig te duchten van de tegenstander. De Gouwe was zonder enige illusie naar het Polderbad gekomen en werd vooral in de eerste periode volledig overklast. Binnen twee minuten was het al 3-0 en voordat het eerste kwart was afgelopen, leidde Heren 1 al met 5-0.

In het vervolg deed de thuisploeg het wat rustiger aan, waardoor de bezoekers de schade konden beperken. Xoelman Jilco Alders, die de zieke Michel Verkade tussen de palen verving, incasseerde bij zijn debuut zeven treffers.

In de aanval was vooral Arjan Klapwijk op schot. De linkshandige aanvaller werd deze week vader en vierde dat met vier doelpunten.

Heren 1 – De Gouwe 3: 17-7

Doelpunten NieMo: Joost Wielaard (5), Arjan Klapwijk (4), René Albers (3), Maurits Meeuwisse, Xander Galjaardt (beiden 2) en Arjan Albers.

Bekerwedstrijd

Heren 1 speelt de halve finale van de beker op zaterdag 26 maart tegen ZVVS. De wedstrijd in Vlaardingen begint om 19.00 uur.