Heren 1 met hangen en wurgen, debuut Andy Koolmees

Het was voor heren alle hens aan dek zaterdag in de uitwedstrijd tegen ZPS uit Stolwijk. In zwembad De Hofstee in Bergambacht, de thuishaven van ZPS, worstelde de koploper van de eerste klasse zich pas in de slotfase langs de thuisploeg: 7-11.

“Het was heel erg moeizaam”, reageerde heren 1-aanvoerder Arjan Albers na afloop van de wedstrijd. “We misten heel veel schoten uit de tweede lijn. ZPS kon daardoor lang bijblijven.”

Heren 1 kon niet beschikken over René Albers. De behendige aanvaller tobt al een tijdje met een rugblessure, die afgelopen week verergerde. “René is altijd goed voor een doelpunt of 3,4. We misten hem, alhoewel zijn vervanger, Andy Koolmees, verdienstelijk meespeelde”, aldus Arjan Albers.

Joost Wielaard was wel van de partij. De sterke midvoor werd donderdag niet geschorst voor zijn rode kaart in de bekerwedstrijd tegen ZDHC en scoorde tegen ZPS vier keer. Ondanks die produktie stond ZPS met nog vier minuten op de klok op 7-7. Een sterk slot, met treffers van Maurice Lakerveld, Arjan Klapwijk en Maurits Meeuwisse (2), voorkwam dat Heren 1 zijn eerste puntverlies van het seizoen leed.

 

ZPS 1 – Heren 1: 7-11

Doelpunten NieMo: Joost Wielaard 4, Maurits Meeuwisse 3, Arjan Klapwijk 2, Maurice Lakerveld en Xander Galjaardt.

Comments are closed.

Post Navigation