Heren 1 ‘op retour’ ?!?!

Door Hart van Holland – Dat de waterpoloërs van NieMo-Van Vliet de afgelopen twee seizoenen twee keer promoveerden, was gezien de kwaliteitsinjectie die zij kregen geen verrassing. Dat zij in de landelijke derde klasse na vijf speelronden wéér koploper zijn, is wel verrassend.  Zaterdag ontdeed de ploeg zich van hekkensluiter Woerden (4-11) en speelden de nummers één en twee, ZPCH en PCG/De Linge, tegen elkaar gelijk.

“Dit is eigenlijk wel bizar”, zei René Albers over de nieuwe koppositie van zijn ploeg. “We hadden verwacht dat we aardig mee konden, maar dat we nu weer bovenaan staan, verrast ons ook.” Om er meteen aan toe te voegen dat hij niet denkt dat NieMo ook na 22 speelronden nog op kop staat. “Wij worden gewoon vierde of zo, let maar op. We hebben niets in de tweede klasse te zoeken. We hebben een ploeg op retour, tenminste dat dachten we.”

Albers eiste tegen Woerden een absolute hoofdrol voor zich op, want hij scoorde in zwembad Batenstein acht keer. “Meestal scoort Joost Wielaard de doelpunten, maar Woerden had zijn hele tactiek op hem aangepast. Daardoor kwamen anderen vrij. De eerste twee partjes schoten we echt alles mis, pas in de derde periode ging het lopen. Al mijn doelpunten waren schoten uit de tweede lijn.”

Doelpunten NieMo: René Albers 8, Joost Wielaard, Xander Galjaardt, Maurits Meeuwisse.

Comments are closed.

Post Navigation