Heren 1 scoort voldoende

Het scorebord bij de waterpoloërs van WSG NieMo-Van Vliet maakte ook zaterdag in de thuiswedstrijd tegen AZC overuren. Pas na twintig goals (13 voor NieMo, 7 voor AZC) verlieten beide teams het water. Het spel van de thuisploeg was niet altijd even scherp, maar voldoende voor de vierde competitiezege op rij: 13-7.

Opvallend: Joost Wielaard, de sterke midvoor van NieMo, werd eens een keer niet topscorer. Die eer ging dit keer naar Robert den Arend. De jongste speler bij de Zuidplasploeg, die als enige na de zomer in de hoofdmacht terugkeerde (er kwamen negen nieuwe spelers) kwam in het Polderbad driemaal tot scoren.

Ook opvallend: hij deed dat in de laatste drie minuten, waarvan de laatse goal een beauty was. Vanaf de middenlijn knalde hij de bal in de linkerbovenhoek. ,,Ik wist dat het bijna tijd en hoorde ‘schieten’. Dat heb ik maar gedaan,’’ aldus Den Arend. ,,Dit was niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar we waren in ieder geval wel gretig en hongerig om weer een goede uitslag neer te zetten.’’

Doelpunten NieMo: Robert den Arend 3, Joost Wielaard 2, Arjan Albers 2, Maurice Lakerveld 2, Xander Galjaardt, Arjan Klapwijk, René van der Meijden en René Albers.

Zaterdag ontvangt Heren 1 voor de beker BZC. Bij de competitiestart bonden ze de ploeg uit Bergambacht met 18-6 aan de zegekar. Aanvang is om 17:00 uur in het Polderbad.

Comments are closed.

Post Navigation