Heren 1 staat in bekerfinale!

Heren 1 is nog één overwinning verwijderd van de dubbel dit seizoen. De Zuidplasformatie, die onlangs al het kampioenschap kon vieren, plaatste zich zaterdag voor de bekerfinale door in Vlaardingen ZVVS met 3-6 te verslaan.

Heren 1, dat tien dagen geleden nog met 14-3 van ZVVS won, werd in zwembad De Kulk serieus op de proef gesteld. De thuisploeg trad ook aan in een versterkte formatie, met onder andere voormalig eredivisiespeler Chiel-Dirk Dekker in de gelederen. De thuisploeg hoopte daarmee zand te gooien in de aanvalsmachine van Heren 1. Die tactiek werkte, want de bezoekers kwamen in vier keer zes minuten tot slechts zes treffers. “We schoten slecht, maar daarentegen verdedigden we vandaag wel sterk”, stelde NieMo-aanvoerder Arjan Albers.

Pas in het tweede gedeelte van de wedstrijd maakte Heren 1 het verschil. Daarvoor was het tweemaal op achterstand gekomen (2-1). Na de gelijkmaker van Joost Wielaard (2-2) deelde de bezoekers ZVVS de genadeklap uit. Maurice Lakerveld, Maurits Meeuwisse en Arjan Albers bezorgden hun ploeg met nog één periode te gaan een veilige voorsprong (2-5). In het laatste part kwam de zege niet meer in gevaar. “We zijn, toen we in het begin achterkwamen, niet in paniek geraakt. Dat geduld betaalde zich later uit”, concludeerde Albers, die met zijn team nu dus nog één zege van de dubbel – het winnen van de titel en de beker – verwijderd is. “We zijn er enorm op gespitst om de beker te winnen. De bekerfinale wordt iets aparts. De hele club zal worden gemobiliseerd. Nu al waren er onwijs veel NieMo-supporters, dat zal zaterdag 21 mei in Barendrecht alleen nog maar meer zijn.”

De tegenstander in de finale komt uit Waddinxveen, het tweede team van De Gouwe, dat na strafworpen BZ&PC uit Bodegraven versloeg (13-14). Albers: “Een heuse Zuidplas-derby. Mooier kàn bijna niet.”

Bij De Gouwe 2 speelt NieMo-jeugdtrainer Remon Verkade. Hij scoorde in de strafworpenthriller in Bodegraven tweemaal.

Comments are closed.

Post Navigation