Heren 1 stijgt weer een plekje

Door Hart van Holland – De waterpoloërs van NieMo-Van Vliet sluipen langzaam naar de top van de derde klasse. De Zuidplas-combinatie zegevierde zaterdag in Sportfondsenbad-Noord over Rotterdam en wipte daardoor over ZPCH uit Hoofddorp naar de derde plaats.

Het duel had aanvankelijk veel weg van een schaakspel. Rotterdam-coach Micha Kaltenecker had zijn Zuid-Afrikaanse speler Lloyd van der Griendt de opdracht gegeven om NieMo-topscorer Joost Wielaard te schaduwen. Xander Galjaardt op zijn beurt moest Van der Griendt bij aanvallende acties in de gaten houden. Ondanks een vroege 2-0 achterstand hield NieMo het hoofd koel. “We lagen in de verdediging erg goed”, reageerde speler René Albers. “Het is in dat badje wat lastig spelen, omdat het erg smal is, maar achterin speelden we gedisciplineerd. We hielpen elkaar waar we konden en door het goede blokken was het ook makkelijker voor onze keeper Michel Verkade.”

Rotterdam scoorde in het tweede deel van de wedstrijd bijna twaalf minuten niet. Albers: “We gaan voor de tweede plaats. De eerste plaats lijkt me niet haalbaar, want De Linge/PGC heeft vijf punten meer en bovendien is hun programma niet erg lastig.” Zelf maken NieMo en Albers zich op voor hekkensluiter Woerden, dat zaterdag in het Polderbad te gast is. “Een inmaakpotje. In de heenwedstrijd hebben ze met zijn zessen rond Joost gelegen. Ik ben benieuwd wat ze nu verzinnen. Dit wordt een wedstrijd voor het doelsaldo.”

Doelpunten NieMo: René Albers 3, Joost Wielaard 2, Xander Galjaardt 2, Arjan Albers.

Comments are closed.

Post Navigation