Heren 1 wint derby met tumultueus slot

Na twee kampioenschappen en evenzovele promoties op rij gaan de waterpoloërs van WSG NieMo-Van Vliet door met winnen. Het eerste duel in de landelijke derde klasse in Waddinxveen tegen de buren van De Gouwe leverde behalve een knappe zege (6-7), ook veel tumult op.

In de vierde en laatste periode van de wedstrijd ging het ‘los’ in het volgepakte zwembad De Sniep. Bij een stand van 4-7 moest NieMo met een speler minder verder toen Xander Galjaardt een rode kaart kreeg na een overtreding op De Gouwe-speler Raymond Zijderhand. De thuisploeg rook zijn kans, maakte snel 5-7 en had amper een minuut later zelfs de kans op 6-7 toen NieMo-topscorer Joost Wielaard zijn derde persoonlijke fout incasseerde. In de daaropvolgende worsteling om de bal raakte De Gouwe-speler Alexander Schot Wielaard in het oog. De scheidsrechters beslisten dat ook Schot met rood kon vertrekken. Met weer een gelijk aantal spelers in het water hield het moegestreden NieMo in de slotfase stand, waarbij het in de laatste dertig seconden nog een manmindersituatie overleefde: 6-7. “Ja, er was veel tumult in de laatste periode”, sprak Joost Wielaard. “Het leek veel erger dan het werkelijk was. Beide rode kaarten vond ik zwaar overdreven. Bij Xander hadden ze het over een slaande beweging, terwijl hij zich losrukte. In mijn geval ging mijn tegenstander wat onbesuisd in. Maar een vuistslag, zoals de scheidsrechters aangaven, was het zeker niet. Ik kreeg een vinger in mijn oog. Ik zag even een tijdje wazig. Dan schrik je wel even. Gelukkig kreeg ik al snel mijn scherpte weer terug.”

“Er waren heel wat kantelpunten in de wedstrijd. Bij 4-7 kregen we kansen op een achtste goal, zoals De Gouwe in het voordeel was toen wij met zes man kwamen te liggen. De Gouwe miste veel kansen, maar wij ook. Bij ons keepte Michel Verkade erg sterk.”

Doelpunten NieMo: Joost Wielaard 2, Maurits Meeuwisse 2, René Albers 2 en Arjan Albers.

Comments are closed.

Post Navigation