Heren 2 op tijd bij de les; door in bekercompetitie

In Dordrecht is Heren 2 erin geslaagd zich te plaatsen voor de eerste ronde van de regiobeker. In een zinderende wedstrijd, waarin de thuisploeg veelal de voorsprong nam door een wat haperende NieMo-defensie, trok Heren 2 na vier perioden toch aan het langste eind. René Albers nam het gros van de goals voor zijn rekening, eindstand 7-9.

Weinig zinderend was de eerste periode, waarin MNC als enige scoort (1-0) en er verder weinig actie is. Harold Fischer leek in een manmeer-situatie de gelijkmaker te brengen, maar mistte nipt.

Vrij snel in de tweede periode is het de sterke MNC-midvoor die voor de 2-0 tekende. René Albers kon als eerste iets terugdoen in de tweede manmeer (2-1). NieMo-midvoor Bart Botterman verloor ondertussen in de strijd op ‘zijn’ positie zijn cap. Na enige tijd zoeken, zonder resultaat, kwam René Albers erachter dat een MNC-speler deze in zijn zwembroek had verstopt. Dit uiterst onsportieve gedrag werd door de scheidsrechter terecht bestraft met een UMV. Nadat de speler de zaal had verlaten, kreeg kort na de spelhervatting de Dordtse midvoor opnieuw teveel ruimte. Een enigszins haperende defensie moest de 3-1 incasseren. René Albers kon de marge beperken en zette 3-2 op het scorebord. De gelijkmaker (3-3) volgde wanneer de thuisploeg weer een uitsluiting toebedeeld kreeg. Mark de Jong gooide de bal in de linkerbovenhoek buiten het bereik van de keeper. In een poging om de sterke midvoor dubbel te dekken, liet NieMo juist teveel ruimte in de tweede lijn. Vrij makkelijk scoorde ze daarom de 4-3. Die marge wisten ze bij Dordrecht nog verder uit te breiden, kort nadat NieMo weer compleet was na hun eerste uitsluiting (5-3).

René Albers liet nog eens van zich horen door vanuit de tweede lijn de bal geplaatst in de verre hoek te schieten (5-4). In de inmiddels vierde overtalsituatie (versus één bij NieMo) kon Harold Fischer zijn ploeg op gelijke hoogte brengen (5-5).

Fischer leek aan het begin van de vierde periode ook zijn tweede goal te gaan maken, maar de keeper wist de bal maar net uit zijn doel te maaien. Wellicht had doellijntechnologie anders besloten, de stand bleef gelijk. René Albers kon even later voor het eerst in de wedstrijd tekenen voor een kleine voorsprong. Inmiddels werd door de NieMo verdediging de midvoorpositie kundig vastgelegd. Echter, dit resulteerde wel in een toegenomen ruimte voor de tweede schotlinie en daarom de 6-6. Na een prima uitgespeelde aanval vloog de bal in het Dordtse doel, maar de scheidsrechter keurde deze af. Direct in de counter viel de bal achter Jilco Alders (7-6). Bart Botterman bleef volhouden in de spits en dit harde werken werd beloond: 7-7. De zevende ‘P’ van MNC zorgde ervoor dat René Albers de ruimte kreeg om zijn vijfde doelpunt te maken (7-8). Het besef dat de winst binnen was, zorgde ervoor dat NieMo geen risico nam en behendig de laatste aanval uitspeelde. In de slotzoemer stuiterde de bal van Harold Fischer de linker onderhoek in, en daarmee werd de stand beslist op 7-9.

Ondanks een af en toe haperende verdediging, kon Heren 2 het goedmaken in de aanval. Ondermeer de hoofdrol voor René Albers, nog herstellende van een schouderblessure, en niet te vergeten goalie Jilco Alders die een aantal backhands knap uit zijn doel kon weren. Dik verdiende overwinning, al was het alleen maar om die onsportieve capgraaier te kakken te zetten.

De tegenstander in de eerste ronde is al bekend. Eind dit jaar of begin 2016 komt thuis ZPB 4 op bezoek. Ook dan speelt Heren 1 thuis voor de beker, tegen het Haagse ZDHC 1.

MNC Dordrecht 6 – NieMo 2: 7-9
Doelpunten NieMo: René Albers (vijf), Harold Fischer (twee), Mark de Jong en Bart Botterman (beide één).

Comments are closed.

Post Navigation