Heren 4 en 6 ook in ‘winning-mood’

Narrow-escape

Heren 6 kon op bezoek bij Vivax in Oegstgeest op het nippertje het eerste puntverlies voorkomen. Twaalf seconden voor tijd schoot Niels Hilkhuijsen de winnende 7-8 in het doel.

Heren 6 had daarvoor alle legio kansen gehad om de wedstrijd in vroegtijdig stadium te beslissen. Na een gelijkopgaand begin (4-4) werd in de derde periode afstand genomen (4-6), maar in de laatste zeven minuten waren vele kannsen niet aan de nummer 2 van vorig seizoen besteed. Vivax kwam drie minuten voor tijd zelfs op een 7-6 voorsprong en daarmee was de elf maanden durende ongeslagen status van heren 6 serieus in gevaar. Via Andy Koolmees werd het 7-7, waarna Niels Hilkhuijsen de 100 procent score van dit seizoen van zijn ploeg (6 uit 2) in stand hield. ,,Het was een zwaarbevochten overwinning,’’ meende aanvoerder Anton Zantman. ,,We misten veel kansen, om moedeloos van te worden. Maar op karakter wonnen we toch. We hadden allemaal zoiets van ‘we gaan vandaag niet verliezen of gelijkspelen’. Die verbetenheid leidde tot de overwinning. Vivax brak in de slotfase alsnog.’’

Vivax 2 – NieMo 6 7-8
Doelpunten: Andy Koolmees 2, Erik van Leeuwen 2, Patrick Verburg, Mark Vermeulen, Remco den Arend, Niels Hilkhuijsen 1.

Kennismaking met winst

Door Jorrit Witteman – Een half uur later dan gepland, doordat de W-tafel niet voldoende bemand was (ene Jeroen D. ontbrak), ging Heren 4 te water voor de openings/kennismakingswedstrijd. Een aantal moesten zich namelijk nog aan elkaar voorstellen.

Begin eerste part kwam NieMo op voorsprong door een splijtende pass op Mark de Jong, die de Leidse verdediging te snel af was. Na ondermeer twee manmeers kon De Zijl voorkomen tot 1-3. Het werd in de openingsfase duidelijk dat de mannen elkaar nog beter moeten leren kennen, men kon elkaar moeilijk vinden in het water.

In het tweede part laat Hans Timmerman zien dat hij nog over een prima afstandschot beschikte en schoot raak vanaf 10 meter. Daarna weinig vuurwerk in het derde part, resulterend in een ongewijzigde tussenstand (2-3).

In de rust volgt een cruyffiaanse tirade over het feit dat de keeper echt niet zo goed is, maar dat de bal wel tussen de palen geschoten moet worden, dat het dan pas een doelpunt is.

De Jong geeft daar vroeg in het allesbeslissende part gehoor aan (3-3), echter vrij snel gevolgd door een Leidse goal. Jos van Tiel kreeg met een strafworp de voorsprong op een presenteerblaadje, maar mist. Het is Wouter de Bleeker die even later toch binnenschiet (4-4). Jorrit Witteman dook in de verdediging slim op de midvoor, een fractie voor de pass en kon de bal makkelijk onderscheppen. Zijn zwemactie leverde een Leidse U20 op, waaruit De Jong zijn derde goal kon maken (5-4).

De Zijl 7 – NieMo 4 5-4
Doelpunten: Mark de Jong 3, Hans Timmerman & Wouter de Bleeker.